IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси затвърждават пониженията от вчера*

Данните за продажбите на нови жилища в САЩ потопиха пазара, но изразеният оптимизъм за напредък в преговорите около "фискалната пропаст" ограничи загубите

18:22 | 28.11.12 г.
Американските индекси затвърждават пониженията от вчера*

Основните американски индекси отчитат минимални понижения в началото на днешната сесия, след като председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес Джон Бейнър изрази оптимизъм, че е възможно постигането на споразумение между политическите партии в САЩ за избягване на „фискалната пропаст“, съобщи CNBC.

Бейнър обаче посочи, че продължава да се противопоставя на увеличаването на данъчните ставки върху доходите, а принципната позиция на Републиканската партия е приходите да бъдат подложени на обсъждане заедно с орязването на разходите.

Dow Jones заличи голяма част от отстъплението си, но все още губи 0,09% до 12 866,00 пункта, воден от акциите на Bank of America, които поевтиняват с 1,3% до 9,54 долара, и тези на JPMorgan, понижаващи стойността си с 1,1% до 40,29 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 потъва с 0,54% до 1 391,36 пункта, като всичките му ключови подсектори са на негативна територия начело с добивните и финансовите компании. Nasdaq Composite се понижава с 0,18% до 2 962,55 пункта.

Днес президентът на страната Барак Обама е домакин на втора среща в Белия дом с бизнес лидери, с които трябва да обсъди финансовите проблеми на страната.

В самото начало на сесията акциите регистрираха по-сериозни отстъпления след по-слабия от очакваното доклад за продажбите на нови жилища, които са се свили с 0,3% през октомври до сезонно изгладените 368 000, стана ясно от съобщение на американското министерство на търговията.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за ръст до 390 000. От министерството отбелязаха, че ураганът Санди вероятно е оказал „минимален“ ефект върху продажбите и не се е отразил на събирането на данните.

Акциите на Goldman Sachs губят 0,8% от стойността си до 116,94 долара, а тези на Las Vegas Sands поевтиняват с 0,5% до 46,11 долара, въпреки че компанията обяви през тази седмица изплащането на извънреден дивидент преди евентуалното повишаване на данъците от началото на следващата година.

Пазарната капитализация на Costco обаче нараства с 4,7%, след като търговецът на едро обяви, че ще изплати специален дивидент от 7 цента на акция и съобщи за по-добри от очакваното продажби.

Акциите на Microsoft поскъпват с 0,35% до 27,18 долара, след като компютърният гигант съобщи, че е продал 8 млн. лиценза за операционната система Windows 8 само за месец след излизането ѝ на пазара.

Пазарната капитализация на Knight Capital скочи с 16% до 3,45 долара за акция, след като Getco, която вече притежава 31% от акциите на компанията в обращение, отправи оферта за придобиването ѝ на цена от 3,50 долара за акция

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още