Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Анализатори: GE може да продаде част от своя буксуващ енергиен бизнес

Според канадската банка RBC изпълнителният директор на дружеството Лари Кълп вероятно ще се раздели с някои от енергийните звена

Анализатори: GE може да продаде част от своя буксуващ енергиен бизнес

Снимка: Ройтерс

Американската компания General Electric реорганизира своя изпаднал в затруднение енергиен бизнес като една от първите стъпки, предприети от изпълнителния директор Лари Кълп с перспектива за продажба на част от отделните сегменти, съобщава CNBC, позовавайки се на информация от канадската банка RBC. 

Още по темата

Много вероятно е дружеството да се раздели с някои свои енергийни звена, в частност тези за парни генератори, ядрена енергия и енергийно преобразуване, посочва Дийн Дрей, анализатор в RBC.

„Вярваме, че крайният резултат, който търси GE, е свиване на енергийния бизнес само до основните звена”, споделя Дрей.

В корпоративния отчет на компанията за третото тримесечие за 2018 г., първото под ръководството на Кълп, GE обяви, че ще реорганизира своя енергиен бизнес в две основни дивизии: газови продукти и услуги, от една страна, и останалите енергийни звена, от друга.

Актуалното енергийно портфолио на дружеството се състои от звена за парни генератори, електроснабдяване, енергийно преобразуване и ядрена енергия. Според RBC тези четири звена регистрират годишен приход в размер съответно от 2 млрд. долара, 5 млрд. долара, 1 млрд. долара и 500 млн. долара.

„Нашата позиция е, че всички останали бизнес звена в енергийното портфолио на компанията не се считат за основни и вероятно ще бъдат оценени за бъдеща продажба“, посочва Дрей.

В началото на март GE обяви, че очаква през тази година свободния паричен поток от нейния индустриален бизнес да намалее заради слабите данни от енергийните звена.

През януари Кълп сподели, че инвеститорите могат да очакват през 2019 г. свободният паричен поток в промишлеността да отслабне заради започналото преструктуриране, като може да се върне във възходяща посока едва в началото на следващото десетилетие.

По статията работи: Аспарух Илиев
Още по темата: САЩ General Electric Co Лари Кълп

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Пенсионните фондове не могат да си позволят да не купуват още акции