IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anthem е все по-близо до придобиването на Cigna за повече от 48 млрд. долара

Сделката между двете компании може да бъде обявена най-рано в четвъртък следобeд

11:02 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Anthem е все по-близо до придобиването на Cigna за повече от 48 млрд. долара

Американската застрахователна компания Anthem Inc. е все по-близко до придобиването на по-малкия си конкурент Cigna Corp за повече от 48 млрд. долара. Сделката, която успоредно с други наскоро отправени предложения за сливане, може да намали броя на компаниите, намиращи се на върха на американското здравеопазване, от пет на три, пише The Wall Street Journal.

Очаква се Anthem да плати около 188 долара за акция на Cigna, споделят лица, запознати със случващото се. Сделката между двете компании може да бъде обявена най-рано в четвъртък следобeд. Комбинацията все още не е подписана, а времето за това, както и условията, могат да се променят.

Свързването на Anthem със Cigna ще бъде продължение на опитите за преконфигуриране на топ ешелона на управляемата здравна индустрия, която предлага жизненоважни услуги за редица слоеве на американското население.

Най-големите играчи търсят ефективност на разходите и икономии от мащаба, тъй като пейзажът в здравеопазването се променя драматично в резултат на американското здравно законодателство и други фактори.

Сделката ще бъде сключена три седмици след споразумението на Aetna Inc да закупи Humana Inc за 34 млрд. долара. За доказателство за манията по сливания и придобивания сред компаниите Cigna наддаваше за Humana, но не успя да задоволи високата оферта.

Единствената компания сред петте най-големи здравни застрахователя, която не се включва във вълната по сливания и придобивания, или поне засега, е UnitedHealth Group Inc. Компанията е най-голямата в сектора по обем на приходите.

Няма гаранции, че регулаторните органи ще благословят някой от съюзите, а експертите наистина коментират, че ще прегледат внимателно и двете сделки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още