IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Април може да се окаже ужасяващ за фондовите пазари

Истинската заплаха са финансовите отчети, които се очаква да бъдат най-лошите от началото на кризата насам

17:10 | 02.04.16 г. 1
Април може да се окаже ужасяващ за фондовите пазари

S&P500 приключи март с ръст от 6,6 на сто и записа най-доброто си месечно представяне от октомври 2015 година насам. Нещо повече - широкият индекс встъпи в април с ръст от 0,6 на сто, пише CNBC.

Април по традиция е един от най-успешните месеци за борсовата търговия. През тази година обаче се очакват по-слаби финансови резултати, а мартенското опиянение може да върне несигурността на пазарите, смятат анализаторите.

През следващите седмици пазарите ще се фокусират върху следващите действия на Федералния резерв, както и някои икономически данни за развитието на щатската икономика.

Истинската опасност обаче се крие в "сезона на отчетите", пише още изданието. Според наблюдателите през първото тримесечие ще има спад на финансовите резултати от 7,7 на сто и очакванията са, че те ще бъдат най-лошите от финансовата криза насам.

Политиката също може да се намеси в борсовата търговия. Пазарите в момента залагат на победа на демократите и най-вероятният им кандидат - Хилъри Клинтън. Промяна в нагласите и излизането напред на кандидат на републиканците обаче също ще промени представянето на фондовите борси.

Още през следващата седмица има събитие, което може да се окаже неочаквано за търговията - кръгла маса, на която ще участват председателят на Фед Джанет Йелън, както и трима нейни предшественици - Бен Бернанке, Алън Грийнспан и Пол Волкър.

Инвеститорите приветстваха изказването на Йелън от миналата седмица, но пък много анализатори на действията на Федералния резерв определиха думите й като "по-миролюбиви от очакваното". Коментарът на Йелън, че институцията ще бъде много внимателна спомогна за падането на стойността на долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още