IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън планира да задължи федералните служители да се ваксинират срещу COVID

Очаква се заповедта да бъде подписана по-късно в четвъртък

19:10 | 09.09.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Президентът на САЩ Джо Байдън ще разпореди всички федерални служители да се ваксинират срещу коронавирус, съобщава Bloomberg, цитирайки източник, запознат с въпроса. По този начин Байдън ще се опита да ограничи разпространението на по-заразния делта вариант на Covid-19. 

Държавният глава ще подпише изпълнителната заповед в четвъртък. Също така Байдън ще детайлизира допълнителни мерки за стимулиране на ваксинациите, поддържане на училищата отворени, разширяване на тестванията и старт на допълнителни, бустерни дози от одобрените ваксини за всички американци.

Новата заповед на Байдън надхвърля изискванията, които той обяви на 29 юли. Тогава президентът каза, че федералните служители трябва да докажат, че са били ваксинирани, или да носят маски и да се подлагат на чести тестове за коронавирус. Сега Байдън прави задължителни ваксинациите и изглежда разширява изискването към федералните изпълнители, които не работят в правителствени съоръжения.

Въпреки че Белият дом няма правомощия да изисква ваксинации в национален мащаб, от администрацията определят настоящото разнообразие от изисквания за федералните служители като ключов фактор, задвижващ нова вълна от инокулации.

Байдън фокусира първите месеци на своето президентство върху овладяване на пандемията, въпреки че тя отново набира скорост след появата на делта варианта.

САЩ регистрираха 176 000 нови случая на заразени в сряда, далеч над средното дневно ниво за юни от 10 000 случая, показват данните, събрани от Bloomberg.

Общо 2143 души в САЩ са починали от вируса за последното денонощие.

Миналата седмица Белият дом представи план на стойност 65 милиарда долара, който трябва да подкрепи страната в битката ѝ с нови биологични заплахи след отшумяването на пандемията от коронавирус.

Планът, публикуван в документ от 27 страници, призовава за инвестиране на милиарди долари през следващото десетилетие за подобряване на ваксините и терапевтичните средства, както и за инфраструктурата по отношение на здравеопазването, подобряване на възможностите на страната за мониторинг и усъвършенстване на личните предпазни средства, за да се използват срещу широк набор от патогени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 2 години
У нас който посмее да го направи ще си е подписал края в българската политика. Затова няма да бъде задължително, колкото и да ти се иска. Масово се продават фалшиви удостоверения за ваксинирани по 300 лв. Имам познати, които купуват такива за да обикалят света по почивки. Интересно ми е дали тези фалшиви удостоверения влизат в официалната статистика на ваксинираните българи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
първо срещу алцхаймер да се ваксинират ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
neon7
преди 2 години
Ще стане, ама друг път ! Police and firefighters in Los Angeles have formed a resistance group against COVID vaccine mandates for state workers in the city, stating that they aim to maintain human rights, constitutional rights, civil rights, and civil liberties as sovereign natural free human beings, and American citizens. https://***.latimes.com/california/story/2021-09-03/la-firefighters-police-push-back-against-vaccine-mandate
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
хех ... антиваксърските павета ... лека полека стават задължителни ваксините , освен из държавните и общински служби , и в училищата ... айде попътен вятър и у нас ... чайниците са одобрили тяхната за деца от 3 до 17 години , и там ще е задължителна също , скоро ... в ОАЕ е задължителна да влезеш в магазин ... https://***.latimes.com/california/story/2021-09-08/la-unified-leaning-toward-covid-vaccine-mandate
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още