Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Bank of America: Клиентите ни са в състояние да поемат повече дълг

Малкият и среден бизнес подкрепят кредитирането на американската банка, изтъква изпълнителният директор Брайън Мойнихан

Bank of America: Клиентите ни са в състояние да поемат повече дълг

Главният изпълнителен директор на Bank of America Брайън Мойнихан. Снимка: Bloomberg L.P.

Клиентите на американския кредитор Bank of America Corp. са в състояние да поемат повече дълг, докато търсенето се стимулирано от малкия и среден бизнес, заяви главният изпълнителен директор на банката Брайън Мойнихан, цитиран от Bloomberg.

„Клиентите имат способността да вземат заеми, за да поддържат икономиката“, смята Мойнихан. Банката очаква едноцифрен ръст на салдата по кредитите през тази година. Това обаче зависи от траекторията на американската икономика, добавя банкерът. 

Още по темата

Коментарите му са предхождани от тримесечния отчет на кредитора, чиято печалба нараства с 28 на сто на годишна база. Печалбата на втората по големина банка в САЩ възлиза на 7,01 млрд. долара спрямо 5,47 млрд. долара година по-рано. На акция печалбата възлиза на 82 цента, задминавайки очакванията за 77 цента на анализатори, анкетирани от FactSet.

Приходите на банката са достигнали 22,06 млрд. долара, което е с 10% повече спрямо същото тримесечие на 2020 г. Сумата с малко не успя да отговори на прогнозите за 22,18 млрд. долара.

Bank of America отчете ръст на заемите в размер на 50 милиарда долара през последното тримесечие на 2021 г., посочва Мойнихан. „Можете да очаквате от нас да се развиваме по-бързо от икономиката“, като клиентите имат повече капацитет за кредити, добавя той.

По отношение на малкия и средния бизнес “отчитаме по-голямо търсене на заеми”, което показва “по-голяма активност”, споделя Мойнихан.

Той още посочва, че положително развитие при инвестиционното банкиране след рекордната 2021 г.

„Тези приходи могат да идват и да си отиват въз основа на пазарната активност“, както и решенията на компаниите да „купуват и продават“. Засега активността остава силна, изтъква Мойнихан.

Поддържането на ниски разходи представлява ключов двигател за Bank of America. Все пак повишаването на компенсацията остава предизвикателство за кредитора, както и за фирмите от цялата финансова индустрия. Банката се фокусира върху броя на служителите и инвестира в тях, в клиентите и технологиите, за да остане конкурентоспособна, подчертава Мойнихан.

Освен това, тъй като се очаква Федералният резерв да повиши лихвените проценти тази година, Bank of America ще следи въздействието от това върху пазарите, кредитирането и растежа на бъдещата печалба, добавя банкерът.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Опасенията заради Snap изпратиха S&P 500 на червено