IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America орязва бонусите на трейдъри

Служителите, търгуващи с финансови инструменти, зависими от лихвените проценти, ще получат по-малко заради по-слаби приходи от дейността

18:19 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Bank of America възнамерява да увеличи с около 20% до 500 хил. долара заплатите на някои изпълнителни директори. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Bank of America възнамерява да увеличи с около 20% до 500 хил. долара заплатите на някои изпълнителни директори. Снимка: Ройтерс

Втората най-голяма банка в САЩ Bank of America Corp. оряза бонусите на служителите си, търгуващи с финансови инструменти, зависими от лихвените проценти, с 15% до 20% след спад на приходите от дейността им, съобщават двама души, запознати със ситуацията, цитирани от Bloomberg.

Най-вероятно понижението в сумите за старши трейдърите е по-голямо в абсолютно изражение в сравнение с по-нископлатените служители на банката, твърдят анонимните източници. Размерът на бонусите за 2013 г. на служителите в търговските отдели на базираната в щата Северна Каролина банка вече е бил съобщен. Сумите ще бъдат изплатени на 14 февруари, споделят още запознатите лица.

Възнагражденията на търгуващите с финансови инструменти с фиксиран доход - държавни облигации и свързаните с тях инструменти - за 2013 г. бяха под въпрос, след като Федералният резерв на САЩ обяви намерението си да изтегли паричните стимули по-рано. След като Бен Бернанке и компания пристъпиха към действия, лихвените проценти по облигациите се повишиха.

Трейдърите на корпоративни облигации се представиха по-добре, тъй като компаниите се възползваха от ниските лихви, за да емитират повече дългови ценни книжа. Според източник на Bloomberg бонусите на някои служители на Bank of America ще бъдат увеличени с 5 и повече процента.

По-слабите резултати на финансовата институция от търговията с финансови инструменти с фиксиран доход са били компенсирани от по-силните резултати при кредитите като цяло и при ипотечните кредити. През четвъртото тримесечие приходите от търговията с активи с фиксиран доход нараснаха с 16% до 2,1 млрд. долара.

Бонусите се определят повече от индивидуалното изпълнение, отколкото от увеличаването или свиването на размера на обезщетенията. За някои трейдъри бонусите ще бъдат непроменени спрямо нивата им от 2012 г., докато за някои ще бъдат орязани с повече от 20%.

Приходите от търговия с лихвени проценти в 10-те най-големи световни инвестиционни банки спадна с 40% през първите девет месеца на миналата година. Най-вероятно те са се свили с 42% за цялата 2013 г.

Bank of America възнамерява да увеличи с около 20% до 500 хил. долара заплатите на някои изпълнителни директори, споделя пред Bloomberg друго лице, пожелало анонимност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още