IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бен Бернанке ще съветва и Pimco

Това е вторият ангажимент на бившия председател на Фед в частния сектор

18:38 | 29.04.15 г. 3
Бен Бернанке ще съветва и Pimco

Бившият председател на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке се присъединява към Pacific Investment Management Co. (Pimco) като старши консултант, съобщава Bloomberg.

Това е вторият ангажимент, който Бернанке приема през последните две седмици, отбелязва информационната агенция. Преди това той се присъедини към хедж фонда Citadel като съветник по паричната политика, финансовите пазари и глобалната икономика.

През март бившият шеф на Фед говори и на клиентската конференция на компанията, а през последните две тримесечия е консултирал и икономическите форуми, които определят инвестиционната й стратегия.

“Смятаме, че нашите клиенти очакват точно това от нас – ние имаме дълга история в привличането на най-добрите таланти и сътрудници”, коментира пред агенцията инвестиционният директор на Pimco Даниел Иваскин. “Очевидно е, че опитът му в централното банкиране е много важен, предвид и къде се намираме в икономическия цикъл на САЩ, и очакваме и сме развълнувани как той ще допринесе за осъществяването на нашата стратегия”, допълва той.

В свое изявление Бен Бернанке изразява удовлетворението си, че ще работи с екипа на Pimco.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 0
Стефчо
преди 8 години
подкупа на Запад е просто едно бъдещо вземане за извършени в миналото услуги. На Изток е обратно - вземането е преди извършването на услугата. Разликата е само времева и в размера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още