IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Berkshire Hathaway отчете двойно увеличение на оперативната печалба

Сумата е достигнала 6,88 млрд. долара

15:45 | 03.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Berkshire Hathaway, конгломератът, управляван от милиардера Уорън Бъфет, обяви, че оперативната му печалба за тримесечието се е увеличила двойно спрямо тази, отчетена година по-рано. Като причина за това компанията посочва по-силните резултати на застрахователния бизнес и по-ниските данъци, предава Ройтерс.

Резултатите от застрахователните операции на Berkshire са насърчени от по-ниските очаквани задължения по застраховките Живот и тези при злополука спрямо предходни години и по-ниските данъци. Миналата година включваше големи загуби заради трите урагана в САЩ и земетресението в Мексико.

Оперативната печалба на конгломерата за тримесечието е нараснала до 6,88 млрд. долара от 3,44 млрд. долара година по-рано. Сумата е по-висока и от прогнозата на Wall Street за 6,11 млрд. долара.

Печалбата от застраховки е достигнала 441 млн. долара през тримесечието, в сравнение с 1,4 млрд. долара загуба през същия период на 2017 г.

“Това със сигурност е един от най-добрите тримесечни отчети, идващи от американска корпорация”, коментира Бил Смийд, главен изпълнителен директор на Smead Capital Management в Сиатъл, която е акционер в Berkshire.

По думите му Бъфет е казал на инвеститорите, че промените в данъчната политика ще помогнат на Berkshire и ще бъдат положителни за компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още