Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Berkshire Hathaway влиза в глобалната вихрушка на продажба на корпоративен дълг

Компанията на Уорън Бъфет пуска на пазара деноминирани в йени облигации, докато страховете за предстоящата рецесия продължават да сковават глобалната икономика

Berkshire Hathaway влиза в глобалната вихрушка на продажба на корпоративен дълг

Уорън Бъфет. Снимка: Ройтерс

Конгломератът на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc. се присъединява към глобалната тенденция на трескава продажба на корпоративен дълг, тъй като компаниите по света се надпреварват да трупат пари в брой на фона на проблемите, които причинява разпространението на коронавируса, пише Bloomberg.

Още по темата

Американската компания предлага на пазара облигации, деноминирани в йени, в различни варианти. 10-годишният транш се предлага със спред от 100-110 базисни пункта.

Много от кредитополучателите изграждат парични буфери, за да преодолеят растящите разходи за финансиране на фона на пандемията от коронавирус, която тласка глобалната икономика към рецесия. Други компании разширяват резервите за придобивания.

Продажбите на дълг в световен мащаб надминаха рекордните 200 млрд. долара през миналата седмица, като Oracle Corp. и T-Mobile Us Inc. набраха съответно 20 млрд. долара и 19 млрд. долара. Втората компания ще използва парите, за да финансира придобиването на Sprint Corp. 

Въпреки че Азия продължава да изостава в глобалния облигационен бум, много от кредитополучателите в региона все по-вече залагат на банкови кредити и на местните валутни пазари. В понеделник Индонезия пласира дълг, деноминиран в долари, както направи и Mitsubishi UFJ Lease & Finance Co.

Азия

Berkshire Hathaway предлага деноминирани в йени облигации с матуритет от 3 до 40 години. През септември миналата година компанията пласира обезпечени облигации, регистрирайки най-голямото предлагане на облигации, деноминирани в йени от неяпонски кредитополучател и първото пласиране в японска валута на Berkshire.

Това предлагане може да добре дошло за институционалните инвеститори в Япония, които търсят по-добра доходност и по-сигурни кредити.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Йелън иска да е ясно, че САЩ няма да опитват да отслабят долара