IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бернанке: Фед ще направи по-ясни правилата за банките

Въпреки последните признаци за подобрение, възстановяването е разочароващо бавно и ограничава възможностите за печелившо кредитиране, смята председателят на Фед

18:12 | 14.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Бернанке: Фед ще направи по-ясни правилата за банките

Американският Федерален резерв (Фед) ще се опита да изясни кога новите банкови правила ще се прилагат за малките банки, посочва неговият председател Бен Бернанке в свое обращение, цитирано от Ройтерс.

Според Бернанке целта е да бъдат предпазени общинските банки от губенето на време и пари в опит да се разбере дали новите правила се отнасят до конкретна банка.

„Макар тази промяна да изглежда сравнително проста, ние се надяваме, че тя ще помогне на банките да избегнат разпределянето на скъпи ресурси, за да четат ръководства, които не са предназначени за тях“, казва той във видеосъобщение до конференцията на Независимите общински банки на Америка в Нешвил, щата Тенеси.

По думите му Фед предприема и стъпки за подобряване на връзките с малките банки и за по-добро разбиране на предизвикателствата, пред които е изправен секторът, включително чрез създаване на подкомисия за преглед на начина на надзор върху общинските банки.

Председателят на Фед смята, че перспективата пред малките банки се подобрява, но че икономиката продължава да осигурява предизвикателства за бранша. „Въпреки някои признаци на подобрение напоследък, възстановяването е разочароващо бавно, ограничавайки възможностите за печелившо кредитиране“, изтъква той.

Бернанке се опитва също да заличи опасенията сред общинските банки, че законът за финансов контрол на Дод-Франк от 2010 г. ще има сериозно отражение върху техния бизнес.

Той подчертава, че повечето от новите стандарти в закона са предназначени за промени само в големите банки. „Тези нови стандарти не са предназначени за прилагане и просто не са подходящи за общинските банки“, казва още Бернанке.

„Ще работим за запазване на ясното разграничаване между общинските банки и по-големите институции в прилагането на новите правила“, категоричен е председателят на Фед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още