IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката за производителя на хеликоптери Sikorsky се разгорещява

Airbus, Boeing и Lockheed са сред заинтересованите от поделението на UTC, което се оценява на до 10 млрд. долара

15:42 | 20.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Sikorsky&nbsp;</em></p>

Снимка: Sikorsky 

Според различни източници Airbus и Boeing проявяват интерес към хеликоптерния бизнес на американския конгломерат United Technologies (UTC). В групата на потенциалните купувачи влиза и американският оръжеен производител Lockheed Martin, твърдят четирима източници, запознати с преговорите, пред Ройтерс. Обемът на потенциалната сделка се оценява на около 10 милиарда долара, което е висока сума предвид стагнацията на пазара на хеликоптери.

Sikorsky е един от най-големите производители на хеликоптери в света с приходи в размер на 7,5 млрд. долара за миналата година, като клиенти са редица военни и цивилни купувачи. Анализатори оцениха поделението на UTC през март на между 7 и 10 млрд. долара. 

Аргумент срещу пълната продажба на поделението Sikorsky Aircraft е плащането на високи данъци, оценено на около 3 млрд. долара, тъй като корпоративният предшественик на United Technologies е купил Sikorsky през 1929 г., което означава, че печалбата от продажбата ще е твърде висока и ще предизвика този висок данък, пояснява WSJ.

Процедурата по наддаването може да бъде обявена до края на месеца, твърди един от посветените в преговорите източници.

UTC продължава да проверява стратегическите алтернативи за Sikorsky, потвърди информацията говорител на компанията. Сред тях са както продажба на поделението, така и разделянето му в отделна компания. Очаква се проверката да приключи до средата на годината. Говорител на Airbus отказа да коментира в подробности темата, но потвърди, че компанията му продължава да следи Sikorsky. Boeing и Lockheed отказват коментар.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още