IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш съветник на Тръмп е арестуван във Флорида

Политическият консултант Роджър Стоун е обвинен във възпрепятстване на разследванията на Робърт Мълър

15:49 | 25.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Дългогодишен довереник на американския президент Доналд Тръмп - политическият съветник Роджър Стоун, бе арестуван във Флорида. 66-годишният е обвинен от специалния следовател Робърт Мълър, че възпрепятства разследванията на конгреса, дал е неверни твърдения и е оказвал влияния над свидетели, стана ясно от прессъобщение на офиса на специалния следовател.

Стоун е бил арестуван рано тази сутрин от федерални служители на ФБР в дома си във Форт Лодърдейл, Флорида, предаде CNN. Той е трябвало да се яви в съда в същия ден.

В обвинителния документ се разкриват разговорите, които Стоун е водил по въпроса с откраднатите имейли от Демократическата партия и публикувани в сайта Wikileaks в седмиците преди републиканецът Доналд Тръмп да победи демократката Хилари Клинтън на президентските избори. Офисът на Мълър пояснява, че тези имейли, принадлежащи на председателя на предизборния щаб на Клинтън, Джон Подеста, са били хакнати от служители на руското разузнаване, предаде AP.

В документа се посочва още, че щабът на Тръмп е изпратил високопоставен свой представител да разговаря със Стоун, след като Wikileaks публикува на 22 юли 2016 г. хакнатите имейли от Националния комитет на Демократическата партия и други организации. Представителят, който не е назован поименно в съдебните документи, е попитал Стоун дали се очаква изтичане на още данни и с каква друга информация разполага Wikileaks, с която може да се навреди на кампанията на Клинтън.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още