IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в САЩ стартират с повишения в очакване на речта на Доналд Тръмп*

Държавният глава ще разкрие повече за напредъка по търговските преговори с Китай

17:50 | 12.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Американските акции започват сесията във вторник на зелена територия, докато инвеститорите са в очакване на речта на президента Доналд Тръмп относно търговската и икономическата политика на Съединените щати.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишва с 53 пункта, или 0,19%, до ниво от 27744,72 пункта. Широкият измерител S&P 500 нараства с 11 пункта, или 0,38%, до ниво от 3098,51 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,36%, или 29 пункта, до ниво от 8493,03 пункта.

Акциите на Rockwell Automation поскъпнаха с над 14%, след като компанията публикува отчета си за последното тримесечие. Предоставената информация и прогнозните данни на фирмата за следващата година надминаха очакванията на анализаторите. За сметка на това, акциите на Advance Auto Parts понижиха стойността си с около 6% заради разочароващите нива на продажбите на компанията.

Тръмп ще изнесе реч в Икономическия клуб на Ню Йорк, в 19:00 ч. българско време, където се очаква да предостави повече информация за напредъка по търговските преговори между САЩ и Китай. В момента подписването на търговска сделка между Пекин и Вашингтон през следващите седмици е поставено под въпрос от анализаторите, тъй като в петък Тръмп заяви, че не е давал дума, че ще премахне митата върху китайските вносни стоки. Противно на това, по-рано миналата седмица от страна на китайското министерство на търговията се появиха сведения, че и двете страни са се съгласили поетапно да отменят съществуващите помежду им мита.

Скорошният оптимизъм около търговията между САЩ и Китай помогна на акциите да достигнат рекордно високи стойности. Индексите Dow и S&P 500 се повишиха съответно с по 3% през последния месец, докато Nasdaq е нараснал с рекордните 5,8% за същото време.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчитат спад до съответно 1,935% и 2,413%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, бележи ръст от 0,14% до ниво от 98,33 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,15 на сто при 1,1015 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се повишава с 45 цента до 62,75 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отбелязват ръст от 40 цента до ниво от 57,24 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,22% до ниво от 1454,75 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още