IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет: Акциите все още са в разумна зона

Ние изминахме дълъг път през последните пет години, като за в бъдеще ще видим и още по-високи цени, смята инвеститорът

22:10 | 19.11.13 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бъфет: Акциите все още са в разумна зона

Макар че акциите в САЩ продължават да покоряват нови върхове, според легендарния инвеститор Уорън Бъфет „те са в разумна зона“, пише CNBC.

Бъфет отговори на коментарите на инвеститора Карл Айкан, според когото акциите са надценени, след като Dow Jones докосва рекордните 16 хил. пункта.

„Преди пет години аз написах статия за New York Times, в която казвах, че акциите са много евтини. От време на време те могат да бъдат много надценени или много подценени. В повечето време обаче те вероятно са леко надценени или леко подценени, като никой не знае с точност“, посочва Бъфет.

По думите му в момента акциите не са много надценени, както и не са подценени.

„Ние изминахме дълъг път през последните пет години, като напред във времето ще бъдем свидетели и на още по-високи цени“, каза Бъфет Той направи стандартната уговорка, че не знае как ще се представят акциите в следващите седмица, месец или година, но след 5-10 години е много вероятно да са по-скъпи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
Dmirkata
преди 10 години
до ПитащияПо принцип си прав за Печатницата, но забравяш ,че стоките се измерват преди всичко не в реални ,а в номинални пари / най-вече долари/ , чиято стойност ще пада - както очакваш и Ти .За мен "Великият инвеститор" също е проумял това и ще кешира зад Океана за да накупи малко от "задръстените" Евро облигации/акции .... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
Pitashtia
преди 10 години
Не мога да спрат с печатницата, а икономиката не тръгва, освен фиктивната книжна икономика. Потреблението спи. Тогава какво всъщност става, че акциите растат. Ами изкупуват ги онези,които не знаят къде да си дянат парите с надеждата за сигурност и растеж в бъдеще.А дългът расте ли расте ...но само дългът, а без истински растеж на потреблението, няма и растеж на икономиката освен ако расте износа, но дори износа на демокрация нещо е закъсал напоследък. Пролетта на 2015 наближава.След изборите 2014 ще започне началото на края на американската мечта и хегемония, а след зимата държавата ще фалира. Голямата Глобална Депресия ще продължи десетилетия, а хаосът ще свали БВП на света с двуцифрено число.Колко ще струват тогава акциите и кои акции ще са най-скъпи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
А какво значи надценени или подценени? Ако се има предвид, че цената на една акция като абсолютна стойност в щатски долари ще е по-висока след 10 год. отколкото сега, то може да не се съмнявате. Дори при една здравословна инфлация от 3-5% долара ще се обезцени с 30 до 50% за 10г. При известната печаталитика на ФЕД - и с повече. Ако допуснем, че акцията има някаква стойност, то това е повече от сигурно. Друг е въпроса какво е с реалната покупателна способност на една акция, както и с въпроса на КОЯ акция, тъй като много АКЦИИ ще стават за тоалетна хартия само (вече и за това не стават, щото са безналични)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 3
Internet
преди 10 години
Глупости на търкалета...акциите вече са надценени със 75%, писаха го в щатитеДнес цената на акциите се определя по съвсем проста формула - количествените улеснения за три месеца - 85 млрд долара върху количествените улеснения за една година -1 трлн долара, плюс по изходната им цена за последното тримесечие и по 100 за да е в процентиТолкова по въпроса.Производството на зелени пари и на облигации от големите корпорации - единствената преуспяваща промишленост в САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
Ха, Ха, Ха....А системата, където простите /субективно нормализирани маймуни/ си мислят, че малките създават големите кой я създава?Напротив - големите се създават за да управляват/ползват малките! За да е сигурно, че малките ще си останат винаги малки...щото по твоята логика, имаше шанс малките да станат големи /при наличие на еволюция, налагана от субективизма в измилсената упростена манипулационна реалност/ без специални свъх-умения! А това е системно не забранено - а направо невъзможно... защити на много нива сработваТ не свободно-пазарно, а на системно - служебно ниво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
avramcho
преди 10 години
RE : Кой създаде "легендарния инвеститор".............Колега , не се абИ и не търси големи завери,интифИ и конспирации Големите инвеститори ги създават малките инвеститори , т.е. (попълни липсващата дума и всичко ще е ОК)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 6
iivanoff
преди 10 години
Кой създаде "легендарния инвеститор" - този който създаде приказките за прерподаващите интегрираната с битието на маймуните ОС, купена от създателите и, и препродавана от гараж, или другата за богатството с начално натрупаване - ябълка? А на тях пък е базирана цяла една мечта - най-истинската за всяко живо същество, пълнеща с тълпи, готови за всякаква промивка емигранти - Х'амИриканската...Ами да, бързайте маймуни, играта "тука-има, тука нема" е в разгара си! Казват Ви - това което е надуто според различни анализи м/у 2 и 5 пъти е изгодно, все още - бързайте че не остана... А те, създателите на приказки и мечти ви очакват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
avramcho
преди 10 години
Бъфет: Акциите все още са в разумна зонаНие изминахме дълъг път през последните пет години, като за в бъдеще ще видим и още по-високи цени, смята инвеститорът***************************************Акциите са Все още в разумната зона , но хората са НеразумниВсе още чакат чудеса от евтиния.....синдромът на Стадото е най-сериозният катализатор на "процеси"хората ще започнат да купуват тогава,когато и другите овце започнат..за да може такива като Бъфет да има на кого да Продават ;)"Пясъчният часовник" се обърна още през 2011 но овцете "изчакват"!!Такива като Бъфет и Рубини са най-добрите "фризьори" и "доячи" на овцете ;)-----------------http://***.investor.bg/***/122/a/nai-golemite-pesimisti-na-uol-striit-napazaruvaha-apartamenti-v-manhatyn,111168/ - ........датата на Тази новина е 19 / Януари / 2011
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още