IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет: Търговска война между САЩ и Китай ще бъде лошa за целия свят

За някои хора най-добрата техника да се водят преговори, е да се действа като полулуд, казва инвеститорът

17:26 | 06.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Търговската война между Съединените щати и Китай би била нещо лошо за целия свят, заяви   известният американски инвеститор и милиардер Уорън Бъфет, цитиран от Ройтерс. 

Бъфет направи това изявление, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в неделя в туит, че от петък ще повиши митата върху китайски внос на стойност 200 милиарда долара от 10 процента на 25 процента. Други стоки, доставяни от Китай за САЩ на стойност 325 милиарда долара, остават без мита, но скоро ще бъдат обложени с 25 процента, уточни американският държавен глава.

Водещите фондови пазари днес отчетоха силно понижение на котировките в световен мащаб като реакция на изявлението на Тръмп и това беше логичен отговор, заяви Бъфет в ефира на Си Ен Би Си.

Неговият конгломерат Berkshire Hathaway притежава или е инвестирал в много компании, които правят бизнес в Китай. Сред тях е Apple, в който Бъфет е инвестирал над 50 млрд. долара.

„Ако наистина бъдем изправени пред търговска война, това ще бъде лошо за целия свят", каза Бъфет. „За някои хора най-добрата техника да се водят преговори, е да се действа като полулуд“, допълни милиардерът.

Една пълномащабна търговска война би била лоша за всичко, което Бъркшър притежава, каза още Бъфет, макар че, по думите му, вероятността това да се случи е малка.

БТА
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 6
kane
преди 4 години
Еми сори дядо Бъфет, и аз ако имах колкото тебе тази песен щях да пея. Чудя се какво ще се случи със ЕС анд пи ако Бъфет излезе от цялото си екуити и купи дцк в един ден!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още