IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Caterpillar с рекордна печалба от 1,23 млрд. долара за тримесечието

Положителният резултат на компанията се е увеличил петкратно, което е довело до преразглеждане нагоре на прогнозите за годината

11:49 | 30.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Caterpillar с рекордна печалба от 1,23 млрд. долара за тримесечието

Американският производител на тежка строителна техника и минно оборудване Caterpillar обяви петкратен ръст на печалбата си на годишна база през първото тримесечие на годината. Това позволи на компанията да повиши прогнозата си за резултатите за цялата 2011 година, пише АР.

Печалбата на Caterpillar се е увеличила до рекордните 1,23 млрд. долара, или 1,84 долара на акция. За същия период на миналата година положителният резултат на компанията бе 233 млн. долара, или 36 цента на акция.

Приходите на компанията са нараснали с 57 на сто до 12,95 млрд. долара.

Резултатите са значително по-силни от предварителните очаквания на анализаторите, които бяха за печалба от 1,30 долара на акция и приходи в размер на 11,43 млрд. долара.

По-силните резултати позволиха на компанията да повиши прогнозата си за цялата година. Актуалните очаквания са за приходи в рамките на 52 до 54 млрд. долара и печалба от 6,25 до 6,75 долара на акция.

Прогнозите са щели да бъдат и доста по-смели, но заради природните катаклизми в Япония Caterpillar ще компанията губи потенциални приходи за поне 300 млн. долара и още 100 млн. долара като печалба, обясняват от дружеството.

След публикуването на отчета акциите на Caterpillar поскъпнаха с 2,8 на сто до 115,41 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 12 години
Катерпилар ще бъде една от звездите на Дау Джонс Индустриал и вероятно акциите му ще бъдат в края на годината над 130 долара за акция Строят се все по-вече пътища разработват се все повече мини въобще търсенето ще нараства Сигурно имат загуби от земетресението в Япония но печалбите им ще бъдат по-вече Япония ще се нуждае от огромен брои пътностроителни машини за да ликвидира разрушенията Камацу със сигурност ще ги достави но това значи че Камацу ще намали рязко износа си и свободните пазари ще бъдат заети от Катерпилар Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още