IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлз Евънс: Нивото на безработица няма да падне под 6,5% до средата на 2015 г.

Вливането на ликвидност може да се запази за период между 6 месеца и една година, посочи президентът на подразделението на Фед в Чикаго

21:30 | 07.02.13 г.
<p>
	Чарлз Евънс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Чарлз Евънс. Снимка: Архив Ройтерс

Федералният резерв на САЩ в момента прилага уместни политики и ще запази гъвкавата си позиция, докато икономиката не се подобри, заяви президентът на подразделението на американската централна банка в Чикаго Чарлз Евънс, цитиран от CNBC.

Евънс посочи, че е оптимист за подобряването на състоянието на икономиката, но че нивото на безработица вероятно няма да падне под 6,5% преди следата на 2015 г. Това е и целта, която Фед си е поставил и при чието достигане се очаква преразглеждане на настоящата политика на запазване на изключително ниския основен лихвен процент.

През януари безработицата в САЩ се повиши с 0,1 процентни пункта до 7,9% спрямо предходния месец.

От Фед не са поставяли краен срок за продължаващото вливане на ликвидност, но Евънс отбеляза, че програмата за изкупуване на облигации може да се наложи да бъде прилагана за още между 6 месеца и една година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още