IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червен финал на седмицата за американските индекси

Стойността на книжата на Amazon се понижи със 7,6%

23:22 | 30.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха седмицата с понижения, но S&P 500 все още е на път да запише шести пореден месец с ръст, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average потъна със 149,06 пункта, или 0,4%, до 34 935,47 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записа 0,5% спад до 4395,26 пункта.

Технологичният Nasdaq се раздели с 0,7% до 14 672,68 пункта.

Цената на акциите на Amazon се сви със 7,6%, след като за първи път от три години тримесечните приходи на компанията не изпълниха очакванията. Освен това гигантът даде по-слаба прогноза.

Стойността на книжата на Pinterest се срина с 18,2%, защото компанията заяви, че е загубила месечно активни потребители през тримесечието, приключило на 30 юни.

Основните индекси все пак успяват да приключат един силен месец, въпреки че волатилността нарасна заради опасенията за икономическото възстановяване, предвид разпространението на делта варианта на коронавируса. Nasdaq и Dow добавиха съответно 1,2% и 1,3% през юли, а S&P 500 напредна с 2,3% през същия период.

По-слабите от очакваното данни за американската икономика допълнително отслабиха притесненията, че Федералният резерв отменя покупките на активи.

Брутният вътрешен продукт на Съединените щати е нараснал с 6,5% на годишна база, което се оказа под прогнозата на Dow Jones за 8,4%. Междувременно седмичните заявления за помощи при безработица също се оказаха по-високи от очакваното.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл тази седмица заяви, че макар икономиката да изминала дълъг път от рецесията заради Covid-19, тя трябва да извърви още преди централната банка да коригира политиките си.

Цената на акциите на Procter & Gamble нарасна с близо 2%, след като гигантът за потребителски стоки надмина очакванията на анализаторите за приходите и печалбата си за тримесечието. Въпреки това той предупреди, че нарастването на разходите за суровини може да засегне печалбата му през останалата част от годината.

Книжата на Robinhood повишиха стойността си с 1% в рамките на волатилна търговия днес, след като приключиха дебютната си борсова сесия с 8% надолу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още