IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cigna отново отказа милиардната оферта на Anthem

Най-големите здравни застрахователи в САЩ търсят възможности за придобивания, за да увеличат участията си в държавно платени здравни фондове

11:17 | 22.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Cigna отново отказа милиардната оферта на Anthem

Американската застрахователна компания Cigna отхвърли милиардната оферта за придобиване на по-големия си конкурент Anthem, предава Ройтерс.

„Предложението не е адекватно и не е в най-добрия интерес на акционерите“, заяви доставчикът на здравноосигурителни услуги. В писмо до ръководството на втория по големина застраховател в САЩ Anthem Cigna заявява още, че е "дълбоко разочарована" от действията на компанията.

По-рано Anthem повиши предложението си, предлагайки за по-малкия си конкурент общо 54 млрд. долара, вкл. покриване на дългове. Anthem предлага по 184 долара за една акция на Cigna, заяви самата компания. Спрямо цената на затваряне на борсата в петък от 155 долара за акция това е премия от около 18 на сто. 31,4 на сто от цената за сделката трябваше да се платят в акции, а 68,6 на сто – в брой. 

Това бе четвъртата отделна оферта на Anthem за конкурента, но засега Cigna отказва всяко предложение. В последното си предложение кандидат-купувачът посочи, че желанието му за сделка вече рязко намалява, определяйки исканията на Cigna като „неприемливи“. Cigna, от своя страна, е в борба с друга компания - Aetna, за придобиването на Humana, друг техен конкурент.

Най-големите здравни застрахователи в САЩ търсят все повече възможности за придобивания, за да увеличат участията си в държавно платени здравни фондове и в работодателски осигурявания, което е основната дейност на Cigna. Разширяванията могат да помогнат при договарянето на по-добри цени и да усъвършенстват изградените мрежи от медицински лица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още