IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup е обект на разследване от властите в САЩ

Разследването е свързано с наемането на служители, които имат отношения с представители на чужди правителства

11:16 | 25.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка Citigroup съобщи, че властите на САЩ, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси, разследват наемането на служители, които имат отношения с представители на чужди правителства, предава Bloomberg.

Кредиторът предлага пълното си сътрудничество в разследванията, заяви базираната в Ню Йорк Citigroup в петък в годишни регулаторни документи. Исканията са съгласно Закона за чуждестранните корупционни практики, според който е престъпление да се дава заплащане или други облаги на чужди държавни служители.

Банки, включително JPMorgan Chase и Goldman Sachs разкриха подобни разследвания. Те предизвикаха дискусии на Wall Street по това дали американските бизнес стандарти трябва да бъдат прилагани в чужди страни и дали извършването на услуги за влиятелни служители е незаконно.

През ноември JPMorgan се съгласи да плати около 264 млн. долара, за да уреди американските обвинения, че е наела деца на китайски лидери, за да увеличи дела си в нарушение на законите за борба с корупцията. Програмата на JPMorgan, наричана Sons and Daughters Program, е продължава от 2006 до поне 2012 г., съобщиха властите.

Марк Костило, говорител на Citigroup, е отказал да даде подробности за разследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още