Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Citigroup може да се признае за виновна в нарушаване на антитръстовите правила

Глобата на банката няма да надвишава 1 млрд. долара, твърдят източници на Bloomberg

Citigroup може да се признае за виновна в нарушаване на антитръстовите правила

Снимка: Ройтерс

Citigroup заяви, че може да се признае за виновна по обвинение в нарушаване на антитръстовите правила, съобщава CNBC. Обивненията са в резултат на американското министерство на правосъдието срещу сделките на банката в областта на валутните пазари.

В свой доклад от понеделник компанията заявява още, че министерството на правосъдието е съобщило, че не възнамерява да съди банката по отделно разследване за определянето на лихвените проценти между банките.

Citigroup е една от големите шест банки, които са разследвани през последната година от властите по света, включително от министерството на правосъдието, за опити да манипулира лихвените проценти на валутните пазари.

Банките са обвинени в споделяне на конфиденциална информация за поръчките на клиентите си и координиране на търговията от 2008 г. до октомври 2013 г., за да повишат собствените си печалби.

Базирайки се източници, миналия месец Bloomberg съобщи, че министерството на правосъдието притиска основното звено на Citigroup да се признае за виновен по обвиненията. Citigroup са отговорили с предложение, според което правното основание идва от дъщерно дружество, което е много по-малко от звеното му.

Според Bloomberg глобата на банката няма да надвишава 1 млрд. долара.

Citigroup не промени прогнозата си за потенциално заделени съдебни разходи в размер на 4 млрд. долара от края на миналата година.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Димитър Вучев
Още по темата: САЩ Citigroup разследване

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Павел Бандилов: Китай изненадващо отчете ръст на БВП за първото тримесечие