IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup задмина очакванията с приходи за 17,9 млрд. долара

Скорошното обратно изкупуване на акции от американския кредитор е повишило печалбата на акция с 3% до 1,28 долара

16:04 | 14.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Щатската банка Citigroup вдъхна на инвеститорите надежда, че последното възстановяване на представянето ѝ не е просто случайност. Кредиторът задмина очакванията на Wall Street с ръст и на приходите, и на печалбата на акция за второто тримесечие, съобщава Financial Times.

Обявявайки „широко базиран пореден ръст на заемите в различни региони и продукти“, Citi отчита, че приходите ѝ нарастват с 2% до 17,9 млрд. долара.

Нетната печалба спада с 3% до 3,87 млрд. долара, но остава в съответствие с прогнозите, а скорошното обратно изкупуване на акции повишава печалбата на акция с 3% до 1,28 долара.

Огромният бизнес на Citi за търговия с фиксирана доходност устоява на опасенията за стръмен спад, тъй като приходите на банката по това перо се понижават едва с 6%. Това е доста по-добре в сравнение с повечето конкуренти, включително JPMorgan Chase. Приходите от търговията с акции са с 11% надолу.

Тези спадове се компенсират от растеж на други бизнеси, включително търговски решения и частно банкиране.

Акциите на Citi се представят добре откакто банката успешно премина през стрес тестовете на Федералния резерв през юни, печелейки одобрението на плана си за връщане на 18,9 млрд. долара към инвеститорите тази година чрез по-високи дивиденти и обратни изкупувания.

Кредиторът заяви, че е генерирал регулаторен капитал за 4,7 млрд. долара и е върнал 2,2 млрд. долара на акционерите през второто тримесечие. Обещанието за огромно връщане на капитал подкрепи акциите, които се представят най-добре спрямо останалите големи американски банки от началото на тази година.

На фона на увеличаващите се опасения около нарастващата несъстоятелност по кредитите в някои сфери на финансовата система нетните кредитни загуби на Citi се увеличават с 6% до 1,7 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още