IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчната реформа ще спести по 4 хил. долара на домакинство, твърди екипът на Тръмп

Според анализ на Белия дом намалението на данъците би довело до "консервативно" генериране на скок в приходите от 504 млрд. долара

17:56 | 16.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Средното американско домакинство ще спечели приблизително 4 хил. долара годишно от намаляването на корпоративните данъчни ставки в рамките на планираните данъчни реформи, пише в. Guardian.

Предлагайки зашеметяващото 5-процентно увеличение на доходите на домакинствата, твърдението вероятно ще бъде посрещнато със скептицизъм от данъчните експерти и демократите.

"Демократите искат само да увеличат данъците и да пречат. Това е всичко, в което са добри“, написа американският президент в Twitter.

Според анализ на Белия дом намалението на данъците би довело до "консервативно" генериране на скок в приходите от 504 млрд. долара, което е с около 200 млрд. долара повече от приходите, генерирани в момента от корпоративния данък върху доходите. 

Администрацията на Тръмп прави популистки аргументи за предложението си да намали данъчната ставка от 35% на 20%. Тръмп защити данъчния си план в подкрепа на средната класа, въпреки че анализаторите изчисляват, че големите компании и богатите ще спечелят най-много от реформата.

Анализът на Кевин Хасет, икономически съветник на Белия дом, показва, че значително по-ниската ставка ще стимулира повече инвестиции от страна на компаниите, което след това ще повиши производителността на работниците и ще стимулира наемането на нови служители.

В същотои време финансовият министър Стивън Манучин не даде отговор дали планът ще доведе до увеличаване на бюджетния дефицит на САЩ. Той коментира, че реформата "ще се изплати сама с растеж и намаляването на различните облекчения".

Още преди представянето на плана много демократи го разкритикуваха. Според тях реформата ще е в полза повече на корпорациите и богатите, отколкото на средната класа.

Повечето независими анализи на данъчния план на Тръмп от кандидат-президентската му кампания сочат, че той ще увеличи бюджетния дефицит с времето, дори след като се вземат предвид по-високите данъчни приходи в резултат на по-силен икономически растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още