IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демократите номинираха Харис за подгласничка на Байдън

Визията ни за нашата нация е като обичаща общност - където всеки е добре дошъл, каза 55-годишната адвокатка

09:21 | 20.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Камала Харис официално бе номинирана от демократите за техен кандидат за вицепрезидент на САЩ, съобщи Ройтерс. Петдесет и пет годишната сенаторка от Калифорния е първата чернокожа жена, номинирана за този пост от някоя от двете големи партии в САЩ.

Тя отпадна на първичните избори на демократите за президент, но бе избрана миналата седмица от победителя Джо Байдън за негова подгласничка.  

 За разлика от нормалните партийни конгреси в разгара на тежката икономическа криза демократите сега не разчитаха на еуфория, а призоваха избирателите да станат политически активни въпреки съпротивата и да гласуват.

"Аз съм отдадена на ценностите, на които ме научи майка ми -  да ходя с вяра, а не с външност - вяра, която се предава през поколения американци - тази, която Джо Байдън споделя", каза Харис. „Визията ни за нашата нация е като обичаща общност - където всеки е добре дошъл, без значение как изглежда, откъде идва или кого обича. Страна, в която може да не сме съгласни с всеки детайл, но сме обединени от основите: вярата, че всяко човешко същество е безкрайно ценно и заслужава състрадание, достойнство и уважение. Страна, в която се грижим един за друг, където се издигаме и падаме като едно цяло, където сме изправени пред предизвикателствата си и празнуваме триумфите си. Заедно”,  каза в речта си Харис, цитирана от Ройтерс.  

 Това беше най-важната политическа реч на 55-годишната Харис до този момент. През миналата седмица Байдън избра сенатора и адвоката от Калифорния за свой евентуален заместник. „Нека напишем история тази вечер“, написа преди речта ѝ  Байдън на Харис в Twitter. В лицето на Байдън и Харис демократите се позиционират като партия, която провежда кампании срещу „институционализирания расизъм“, от който Харис се оплаква и която иска да изгради силна социална мрежа в Америка, в която има държавно здравно осигуряване, както и заплащане за болните, както и справедливи заплати и условия на труд, поясни още кандидатката за вицепрезидент. Харис обаче засега не отговори на въпроса как ще се плати за скъпите програми.  

На продължаващата 4 дни Конвенция на демократите делегатите гласуваха дистанционно за кандидатурата на Байдън във вторник, а словото, с което той ще приеме номинаицята, ще бъде излъчено в четвъртък вечерта.   

Досега говориха 17 лидери, включително изгряващи звезди на партията. Събитието трябваше да е в Милуоки, но бе отменено заради пандемията. То изглежда необичайно спрямо приповдигнатата атмосфера, която цари на партийните конвенции и статистиката показва, че телевизионните зрители сега са по-малко от тези през 2016 г. Но за сметка на това допълнителни 10,2 милиона американци гледат онлайн, с което общата аудитория е почти 30 милиона - около 9% от цялото население на САЩ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Petar2015
преди 3 години
Симпатията на Инвестор към Байдън става все по-очевидна. Статиите за него сигурно ще надхвърлят тези за коронавируса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още