IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет отчета, които ще раздвижат Wall Street тази седмица

Какво очакват анализаторите за Facebook, Yahoo, Amazon, Boeing и други водещи компании?

09:48 | 28.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Десет отчета, които ще раздвижат Wall Street тази седмица

Сезонът на отчетите в САЩ е в разгара си, като резултатите на повечето компании до момента бият предварителните прогнози на анализаторите. Най-ярък пример за това е компанията за видео стрийминг Netflix, чиито акции се изстреляха с над 70% след отчета за последното тримесечие. На обратния полюс пък е Apple, която разочарова инвеститорите и се сбогува с короната на най-скъпа компания в света.

През тази седмица се очакват тримесечните резултати на няколко доста интересни компании. Заедно с тях, двигатели на пазара ще бъдат и данните за безработицата в САЩ през първия месец на годината, както и заседанието на Федералния резерв, което започва утре и приключва в сряда.

И така, кои са отчетите, които ще движат пазара?

Yahoo

Резултатите на Yahoo ще бъдат публикувани след края на днешната сесия. Предварителните очаквания са за печалба на акция от 27 цента при приходи от 1,21 млрд. долара, показват данни на FactSet. За същия период на 2011 година печалбата беше 24 цента на акция, а приходите – 1,17 млрд. долара.

Резултатите отбелязват първите шест месеца, откакто новият изпълнителен директор Мариса Майер е начело на компанията.

По време на форума в Давос Майер заяви пред Bloomberg, че компанията и е страхотна“ и че макар да не разполага с мобилен хардуер, мобилна операционна система, браузър или мобилна мрежа, тя е силно ангажирана в мобилния сегмент, което позволява „изграждането на силни партньорства“.

Caterpillar

Резултатите се очакват днес. Прогнозите са за 1,70 долара печалба на акция и приходи от около 16 млрд. долара. За съпоставимия период на 2011 година печалбата беше 2,32 долара на акция при 17,24 млрд. долара приходи.

В средата на месеца компанията обяви, че ще поеме 87 долара загуба на акция заради погрешно счетоводство и отписване на 580 долара от търговската си репутация. Заради това бяха освободени от работа няколко от ръководителите на китайската компания Zhengzhou Siwei Mechanical&Electrical Manufacturing, която бе придобита през юни.

Jet Blue

Очакванията са авиопревозвачът да обяви печалба от 2 цента на акция при 1,2 млрд. приходи. Интересното е, че цената на акциите на компанията се върна на нивото си отпреди две години, доближавайки 6,50 долара за брой.

Harley-Davidson

Производителят на класически мотори ще обяви резултатите си в сряда. Очакванията са за печалба от 32 цента на акция при 986,9 млн. долара. През октомври компанията обяви, че очаква разходи за преструктуриране от 35-45 млн. долара, което е с 5 млн. под предишната прогноза.

Последна актуализация: 03:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още