IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на American Airlines се отказва от паричната си заплата

Значителна част от заплащането му ще бъде обвързано с постигнатите резултати

17:12 | 23.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на American Airlines Дъг Паркър стана част от група корпоративни ръководители, които предпочитат да получават заплащането си изцяло под формата на акции на компанията, съобщава ВВС.

Паркър е решил да се откаже изцяло от паричната част на заплатата си и годишния си бонус.

Според отчети заплатата му до момента е била повече от 12 млн. долара на година, а паричните средства са образували 40% от нея.

Марк Зукърбърг, Лари Пейдж и Рич Киндер, изпълнителните директори съответно на Facebook, Google и Kinder Morgan, също получават заплащането си под формата на акции.

Вярвам, че заплащането ми трябва да бъде образувано по този начин – да бъде рисково, базирано изцяло на постигнатите резултати и в същата валута, в която получават парите си и нашите акционери“, казва Паркър пред служителите си.

По силата на новото споразумение 54% от заплащането му ще бъде обвързано с постигнатите цели.

Паркър, който е на 53 години, е ветеран в индустрията и помогна за превръщането на American Airlines в една от най-успешните компании в САЩ.

Цените на акциите на American Airlines нараснаха повече от два пъти, след като компанията се сля с конкурента си US Airways през 2013 г.

И двата превозвача са претърпявали фалит, но с обединяването си те се превърнаха в най-голямата световна авиокомпания по брой пасажери.

American Airlines обяви печалба от 2,9 млрд. долара за миналата година, отчасти благодарение на по-ниските цени на горивата и по-слабата конкуренция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още