IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Уелч: Природният газ, който открихме, е само върхът на айсберга

Имаме шанс този век да се превърне в столетието на Америка, коментира бившият председател на General Electric

09:15 | 06.11.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джак Уелч: Природният газ, който открихме, е само върхът на айсберга

Твърде многото регулации спъват американското енергийно бъдеще, а от там и икономическия растеж, казва бившият председател на General Electric Джак Уелч, цитиран от CNBC

Да премахнем бариерите пред добива на природен газ е също толкова важно, колкото да решим проблема с „фискалната пропаст“ в началото на следващата година, казва директорът на Jack Welch Management Institute към Strayer University.

„Имаме шанс този век да се превърне в столетието на Америка“, казва Уелч. „Бизнесът с газ е огромен. Това, което открихме е само върхът на айсберга – то е като интернета през 90-те години. Това е едва началото на един страхотен за Америка век“.

За разлика от Ню Йорк, например, щати като Пенсилвания и Западна Вирджиния са сред пионерите в добива на шистов газ заради облекчения регулаторен режим, допълва той.

„Регулаторната стена е голям пробелм. Тя е нещо подобно на фискалната пропаст за пазарите“, казва Уелч. „Тя е точно пред вас“.

Уелч е отявлен привърженик на кандидата на републиканците за президент на САЩ Мит Ромни, който ще се изправи срещу Барак Обама на изборите днес.

Уелч изтъква, че ако Ромни стане президент, той ще „създаде по-позитивна картина на трудовия пазар, след като се фокусира върху задачата да гарантира американската енергийна независимост.“

Уелч пропуска някои основни постижения на президента Барак Обама, според Роджър Алтман, председател на Evercore Partners.

„Точно сега сме на път А) да постигнем най-високите нива на добив на природен газ в историята си и Б) да задминем най-големия производител на претрол в света – Саудитска Арабия – до 2020 г.“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Виж, газът е химическа суровина - ако питаш, и него да горим, е безумие. Ама сякаш е за предпочитане пред въглищата и нефта, замърсява по-малко. Америка най-усилено от всички реже клона, на който седи. Е, може би, наравно с Китай...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Американците явно са решили да се изтровят с химикали. А енергията от вятъра къде ли я забравят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още