IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Кери ще продължи да се бори за Парижкото споразумение за климата

Новоизбраният президент Доналд Тръмп заяви, че ще се откаже от участието на САЩ в ключовото споразумение

09:08 | 13.11.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че ще продължи да се бори за прилагане на Парижкото споразумение за борба с климатичните промени до 20 януари, когато президентът Барак Обама ще напусне поста, предаде Асошиейтед прес. 

Кери направи изявлението си след посещение на Антарктика. Той обеща, че неговата администрация ще направи всичко възможно да изпълни задълженията си към идните поколения.

Държавният секретар на САЩ отдавна подкрепя борбата с промените в климата, но постигнатото от него е заплашено. Новоизбраният президент Доналд Тръмп нарече климатичните промени измама и заяви, че ще се откаже от участието на САЩ в ключовото споразумение, подписано в Париж.

Тепърва предстои следващата администрация да определи как ще действа по въпроса, заяви Кери. Той добави, че понякога има разлики между това, което кандидатът обещава по време на кампанията си и това, което прави, след като бъде избран.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Grosss
преди 7 години
Споразумението няма алтернатива или се намалява замърсяването илиприродата ще ни унищожи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
"...Джон Кери заяви, че ще продължи да се бори за прилагане на Парижкото споразумение за борба с климатичните промени..."Борбата свободен или класически стил ше е...?! Прах в очите на простолюдието !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още