IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп слага край на временната парализа на правителството срещу 7 млрд. долара

Американският президент отново настоява за засилен фокус върху границата с Мексико

10:40 | 20.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отправи вчера предложение за слагане на край на продължаващата 29 дни частична парализа на федералната администрация. Той държи на искането си за издигане на ограда по границата между САЩ и Мексико, но предлага някои отстъпки на демократите, съобщи Ройтерс.

Някои конгресмени от Демократическата партия вече нарекоха предложението "неприемливо" с мотива, че президентът предлага временна закрила за някои имигранти за неефикасна и скъпоструваща стена по границата.

Ето какво предложи Тръмп в речта си:

- 5,7 млрд. долара за разполагане на 370-километрова стоманена ограда по границата.

- 800 млн. долара за технологии и кучета, обучени да откриват наркотици.

- Наемане на допълнителни 2750 гранични и други служители.

- 563 млн. долара за финансиране на съдилищата, в които се водят дела, свързани с имиграцията, както и наемането на 75 нови съдии.

- Тригодишна правна закрила за т.нар. "мечтатели" - около 700 000 имигранти, влезли в страната незаконно, когато са били деца.

- Удължаване с три години на разпоредбите за лицата, позващи се със статут на временна закрила - около 300 000 души от страни, засегнати от въоръжени конфликти, природни бедствия или други проблеми.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Achtung
преди 5 години
Ползите на САЩ от предоговарянето на НАФТА за сметка на Мексико са много повече от исканата сума за оградата, така че до голяма степен пак мексиканците ще я платят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
сАМО ОСТАВА И ДЕМОКРАТИТЕ ДА СЕ СЪГЛАСЯТ С ТОВА И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД Защо си мисля че Тръмп обеща преди изборите да даде милиарди за инфраструктора - пътища мостове магистрали летища пристанища ж п линии и модерни градове а стената трябваше да я платят мексиканците Не си ли спомнят това американците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още