IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow и S&P 500 започват сесията с нови върхове*

В същото време Nasdaq е само на процент от най-доброто си представяне

17:46 | 21.09.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари започват борсовата сесия в последния работен ден от седмицата на зелена територия, като измерителите Dow Jones Industrial Average и S&P 500 отбелязаха нови върхови резултати, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow бележи ръст от 0,21%, достигайки ниво от 26 713,22 пункта благодарение на доброто начало на търговията за McDonald's и United Technologies. Рекорд отбелязва и широкият показател S&P 500, който нараства с 0,3% до 2938,89 пункта с помощта на телекомуникационния сектор.

От своя страна технологичният бенчмарк Nasdaq composite расте с 0,17% до 8041,49 пункта и е на близо 1% от най-силното си представяне досега.

Поредните рекорди на Wall Street дойдоха напук на новия епизод от търговската война между САЩ и Китай, разиграл се по-рано тази седмица. В същото време съветникът на Белия дом Лари Къдлоу заяви в интервю за Fox News, че Вашингтон е „много, много близо“ до напредването по споразумението с Мексико, но не и с Канада.

В четвъртък Dow отбеляза първият си рекорд от януари насам – в същия ден, в който S&P 500 достигна нов връх след последния от края на август. За седмицата двата индекса отчитат ръст от съответно 1,9% и 0,9%.

„Малко съм изненадан от това колко стабилно е ралито, като се имат предвид търканията в търговията“, заяви Майкъл Герагти, стратег от Cornerstone Capital. Той обаче отбеляза, че доброто представяне на акциите се дължи и на корпоративните резултати. „Фондовият пазар е силен, защото икономиката е силна, а икономиката е силна, защото корпоративните резултати са силни“, посочи той.

Инвеститорите също така се подготвят и за нова рокада в индекса S&P 500, която ще изпрати компании като Alphabet, Netflix, Facebook и Twitter в телекомуникационния сектор. Той от своя страна ще се прекръсти на сектор на комуникационните услуги от следващия понеделник. В него място ще намерят още Disney и CBS.

На облигационния пазар се наблюдава умерен ръст, като доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа е в размер на 3,078%, а по 30-годишните – 3,214%.

Петролът също продължава да поскъпва. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се търгуват за 71,06 долара за барел, което е увеличение от 1,05%. Международният бенчмарк Брент пък повишава цената си с 1,09% до 79,56 долара за барел.

Златото на свой ред поевтинява с 0,87% до 1200,80 долара за тройунция.

*Новината е актуална към 17:10 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
d333
преди 5 години
Да, и като падат надолу също повличат и всички надолу. : )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още