Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow Jones изтри 150 пункта и записа трети пореден дневен спад

Индустриалният и финансовият сектор бяха най-губещи в S&P 500

Dow Jones изтри 150 пункта и записа трети пореден дневен спад

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните щатски индекси завършиха сесията в сряда близо до дъното си за деня, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбеляза спад със 152,68 пункта до ниво от 34 447,14 пункта и записа трети пореден дневен спад. Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,2% до ниво от 4129,55 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite е надолу с около 0,1% до равнище от 13 911,75 пункта.

Индустриалният и финансовият сектор бяха най-големите губещи сред 11-те сектора в S&P 500, повличайки надолу по-широкия пазар.

Манията по мемеакциите продължи в сряда, като вниманието на трейъдърите този път беше съсредоточено върху Clean Energy Fuels, тласкайки цената на акциите ѝ нагоре с над 31%. Книжата на Clover Heath, които поскъпнаха с над 85% в предходната сесия, изгубиха 23% от стойността си в сряда.

Но мнозина анализатори на Wall Street смятат, че поредният епизод около мемеакциите ще остане ограничен до няколко имена за разлика от трескавата търговия с акции на GameStop през януари, която оказа влияние на по-широкия пазар.

Инвеститорите очакват новите данни за инфлацията, за да преценят дали натискът към повишаване на цените е само временен в момент, когато икономиката продължава да се възстановява от породената от пандемията рецесия.

Индексът на потребителските цени за май трябва да бъде публикуван в четвъртък. Икономисти очакват CPI да нарасне с 4,7% спрямо година по-рано, сочи допитване на Dow Jones. През април CPI нарасна с 4,2% на годишна база, което беше най-бързият му ръст от 2008 г. насам.

В макроикономически план създадените работни места през април са нараснали до нов рекорден връх от 9,3 млн. на фона на възстановяването на икономиката.

На валутните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 1,489% и 2,168%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, се повиши с 0,08% до 90,15 пункта. Еврото поскъпна минимално с 0,03% до 1,218 долара, а паундът поевтиня с 0,31% до 1,411 долара. Спрямо йената щатските пари прибавиха 0,13% към стойността си до 109,63 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола остана стабилна, след като данни за запасите в САЩ показаха ръст на наличностите от бензин заради слабото търсене на горива след уикенда за Деня в памет на загиналите във войните, който по традиция бележи началото на пиковия летен сезон за автомобилното движение.

Контрактите върху международния бенчмарк Брент запазиха цената си от 72,22 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняха с девет цента до 69,96 долара за барел.

Американските фючърси върху златото поскъпнаха с 0,1% до 1895,50 долара за тройунция.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Разочароващите данни за работните места събориха S&P 500 от последния му връх