IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones прекъсна 6-дневната си печеливша серия

Поевтиняването на технологичните акции помрачи настроението на инвеститорите

23:09 | 11.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street регистрираха минимални движения в низходяща посока, след като поевтиняването на технологичните акции помрачи настроените на инвеститорите, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се понижи с 14,38 пункта при положение, че се повиши със 185,99 пункта по-рано в сесията. Широкият показател S&P 500 и технологичният Nasdaq се придвижиха в посока надолу със съответно 0,03% и 0,01%.

Технологичният сектор, представен в рамките на индекса S&P 500, отчете спад с 0,2%, заличавайки по-ранната си преднина от 1,1%. Акциите на Advanced Micro Devices и Symantec поевтиняха с по около 3%.

Dow беше на крачка да запише 6-дневна печеливша серия. S&P 500 пък се оказа с 2,4% под най-високите си стойности за април.

В началото на търговията индексите се повишиха, тъй като сред инвеститорите все още се усещаше оптимизмът, породен от сключеното споразумение между САЩ и Мексико в края на миналата седмица. Настроението беше приповдигнато и заради надеждите за понижение на лихвите от страна на Федералния резерв.

Президентът Доналд Тръмп заяви в неделя, че митата от 5% за мексиканския внос ще бъдат отложени за неопределено време. Той каза още, че има пълно доверие  в способността на Мексико да се справи с миграцията от Централна Америка.

Според инструмента FedWatch на CME Group пазарите оценяват възможността лихвите да бъдат намалени до юли със 78%, а 91,7% е шансът за по-ниски лихви до декември. Тези очаквания нарастват на фона на отслабващите икономически данни в САЩ. Новооткритите работни места се забавиха до 75 хил. през май, разминавайки се с консенсусната прогноза за 180 хил. Междувременно производствената активност в САЩ нарасна с най-бавните си темпове от 2016 г. насам.

Във вечерните часове еврото поскъпна спрямо долара с 0,15% до 1,1329 долара.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поскъпнаха с минималните 0,02% до 53,27 долара за барел. Сортът Брент поевтиня с 0,08% до 62,24 долара за барел.

Златото отчете ръст в цената си с 0,07% до 1326,99 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още