IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones регистрира четвърта подред печеливша сесия

Инвеститорите се готвят за напрегната седмица, в която ще се проведе заседанието по парична политика на Федералния резерв

22:15 | 18.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street се повишиха в понеделник, след като Amazon и Apple се представиха по-добре за разлика от Boeing и Facebook на фона на иначе очакваната натоварена седмица, в която се чака и срещата на Федералния резерв, съобщава CNBC.

Широкият показател S&P 500 нарасна с 0,37%, докато енергийният и финансовият сектор отчетоха ръст с по над 1%. Технологичният Nasdaq също прибави 0,34% към стойността си, след като акциите на Amazon поскъпнаха с над 1,5%. Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones напредна с 65,23 пункта, като поскъпването на книжата на Apple помогнаха за компенсирането на загубите от Boeing. Индексът регистрира четвърта подред печеливша сесия.

Цената на акциите на Boeing се понижи с над 1,5%, след като Wall Street Journal съобщи, че министерството на транспорта и федералните прокурори следят развитието около случая със самолетите 737 Max на компанията. Това се случва, след като самолет 737 Max 8 на Етиопските авиолинии се разби миналата седмица.

Книжата на Facebook също поевтиняха с 3,3%, след като анализатор от Needham понижи рейтинга им на “hold" от "buy” заради притесненията около защитата на личните данни и възможността за затягане на контрола от регулаторите.

Инвеститорите се готвят за напрегната седмица, в която ще се проведе заседанието по парична политика на Федералния резерв. Пазарите не очакват повишаване на лихвите, но ще следят за сигнали относно очакванията на централната банка за икономиката.

Федералният резерв сигнализира, че ще бъде търпелив при повишаването на лихвите по време на предишната си среща през тази година.

Доходността по двегодишните държавни ценни книжа достигна 2,45%, което е под нивата от 2,6%, отчетени по-рано през годината. Доходността по десетгодишните държавни ценни книжа е 2,6% при 2,78%, достигнати през тази година.

Вниманието на Wall Street е насочено и към търговските преговори между САЩ и Китай. Очаква се двете страни да постигнат търговско споразумение в края на март или през април. Надеждите, че Китай и САЩ ще разрешат търговския си спор тласна нагоре фондовите пазари тази година.

S&P 500 постигна ръст от над 12% от началото на 2019 г. и е напът да отбележи най-голямото си повишение за тримесечие от третото тримесечие на 2009 г.

Във вечерните часове еврото поскъпна с 0,10% спрямо долара до 1,1337 долара.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI с доставка през април повишиха цената си с 0,87% до 59,03 долара за барел. Ръст в цената си с 0,49% отчита и сорта Брент до 67,49 долара за барел.

Цената на златото остава стабилно на ниво от 1302,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още