Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Dow Jones започва сесията със спад след слабите резултати на Morgan Stanley*

S&P 500 и Nasdaq Composite нарастват в началото на търговията

Dow Jones започва сесията със спад след слабите резултати на Morgan Stanley*

Снимка: Ройтерс

Основните американски индекси започват сесията в четвъртък разнопосочно, след като резултатите за тримесечието на Morgan Stanley разочароваха инвеститорите. Трейдърите са притеснени и от несигурността около китайската икономика, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписва 32 пункта от стойността си и достига равнище от 24 174,93 пункта, а Home Depot и Caterpillar се представят най-зле. Широкият измерител S&P 500 отбелязва лек ръст от 0,07% до ниво от 2618,06 пункта, а финансовият, индустриалният и енергийният сектор отбелязват спад. Технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с 0,16% до 6680,04 пункта.

Morgan Stanley обяви печалба и приходи, които не отговориха на очакванията на Wall Street. Резултатите на компанията бяха повлечени надолу заради слабото представяне на търговията с книжа и управлението на богатството. Книжата на банката поевтиняват с 4%.

Citigroup, J.P. Morgan Chase и Wells Fargo също обявиха резултатите си за тримесечието тази седмица. American Express и Netflix трябва да публикуват отчетите си след края на търговията в четвъртък. Компанията за стрийминг на видео обяви, че ще увеличи цената на месечния си абонамент с между 13 и 18%, като решението й даде тласък на Wall Street по-рано тази седмица.

Движението на индексите в четвъртък идва след стабилния ръст в предходната сесия благодарение на голямото поскъпване на книжата на Goldman и Bank of America. За цялата седмица основните индекси отбелязват повишение от най-малко 0,8% до момента.

Безпокойството заради китайската икономика обаче натежава върху настроенията в четвъртък. Централната банка на страната направи най-голямата си дневна нетна парична инжекция чрез обратни репо операции в историята, като вля 82,73 млрд. долара в банковата система. Новината дойде след изявленията на китайския премиер Ли Къцян, че страната ще прибегне до още стимули на фона на забавянето на икономическия растеж.

Последните данни показаха признаци на отслабване на китайската икономика – чувствителен въпрос в момент, когато Пекин опитва да разреши търговския си спор с администрацията на Тръмп по време на 90-дневното примирие в областта на търговията. Двете страни си наложиха мита върху вносни стоки на стойност милиарди долари.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа нараства до 2,732%, а доходността по 30-годишните държавни облигации намалява до 3,068%.

На валутните пазари доларовият индекс, който измерва стойността на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, прибавя 0,11% към стойността си до 96,17 пункта. Еврото поевтинява с 0,12% спрямо долара до ниво от 1,1384 долара за евро. Паундът поскъпва с 0,27% спрямо щатската валута до ниво от 1,2921 долара за паунд.

На стоковите пазари цените на петрола намаляват, след като добивът на американски лек суров петрол доближи безпрецедентните 12 млн. барела дневно, а притесненията за отслабване на търсенето нарастват на фона на търговския спор между САЩ и Китай.

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент отписват 52 цента от стойността си и достигат равнище от 60,80 долара за барел.

Контрактите върху американския лек суров петрол WTI се понижават с 86 цента до 51,45 долара.

Цената на паладиума достигна нов рекорд 1407 долара за тройунция на фона на дефицита на метала и силното търсене. В същото време американските фючърси върху златото се понижават с 0,1% до 1292,50 долара за тройунция.

*Материалът е актуален към 18 ч. българско време. 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Корпоративните отчети отново тласнаха щатските индекси нагоре