IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow не успя да изплува на зелено в очакване на новата порция финансови отчети

Американските индекси завършиха борсовата сесия в понеделник разнопосочно

23:30 | 18.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

След като започнаха сесията в понеделник вяло, част от американските индекси успяха да се възстановят, докато инвеститорите заложиха на продължаващия силен сезон на отчетите на големите компании, пише CNBC.

Широкият индекс S&P 500 нарасна с 0,2% до 4483,23 пункта, докато индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спадна с 60,42 пункта, или 0,17%, до 35 234,34 пункта. Технологичният Nasdaq Composite записа ръст от 0,75% до 15 008,39 пункта.

Досега 41 от компонентите на S&P 500 отчетоха резултатите си за третото тримесечие, а 80% от тях надминаха очакванията, сочат данни на FactSet.

Редица големи имена ще разкрият финансовите си данни през тази седмица, включително Netflix, Johnson & Johnson, United Airlines и Procter & Gamble във вторник. Tesla, Verizon и IBM са сред другите имена, чиито отчети ще бъдат представени в следващите няколко дни.

Силните резултати от първата седмица от сезона на отчетите, включително от най-големите банки в САЩ, тласнаха нагоре индексите. Dow е на около 1% под рекордния си връх, а S&P 500 и Nasdaq са съответно с 1,3% и 2,5% под своите съответни рекорди.

Няколко неща обаче повлияха негативно на борсовите настроения в началото на сесията в понеделник. Китай отчете брутен вътрешен продукт, който разочарова анализаторите. Страната обяви, че ръстът на показателя на годишна база през третото тримесечие е достигнал 4,9%. Това се оказа под прогнозата на анализаторите за 5,2% по данни на Ройтерс. Освен това индустриалното производство в Китай за миналия месец също не отговори на очакванията.

Американското индустриално производство се сви през септември, тъй като проблемите с веригите на доставките продължават да оказват натиск върху производството. То се е свило с близо 1,28% до най-ниското си ниво от февруари, когато спадна с 3,02%, сочат данни, публикувани днес от Федералния резерв.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повиши до 1,61% в някакъв момент днес. Този ръст оказва натиск върху технологичните акции тази година, докато инвеститорите се пренасочват към по-ориентирани към стойността имена, не толкова към компании на растежа.

Цената на акциите на Disney се понижи с 3%, след като Barclays понижи очакванията си за акциите и прогнозира, че растежът на броя на абонатите на компанията ще се забави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още