IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow падна с близо 70 пункта въпреки добрите икономически данни от САЩ

В същото време доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повишава съответно до 2,713% и 3,08%

23:47 | 28.02.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Основните щатски борсови индекси се понижиха в края на днешната сесия  въпреки положителните икономически данни от САЩ, съобщава CNBC. 

Добрите новини за ръста на американската икономика бяха компенсирани от безплодните преговори между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 69,16 пункта до 25,916, след като UnitedHealth отне над 50 точки от индекса.

Широкият показател S&P 500 се понижи с близо 0,3%, за да приключи сесията на 2 784,49, докато Nasdaq Composite също загуби около 0,3%, за да затвори на 7,532.53. Акциите на Facebook, Apple и Netflix паднаха с повече от 0,5%.

Американската икономика се е охладила по-малко от очакваното през последното тримесечие на миналата година, благодарение на ръста при бизнес инвестициите, стана ясно по-рано днес.

Това предполага, че растежът може да остане силен за по-дълго време, особено след промяната в подхода на Федералния резерв.

Годишният ръст на БВП в периода от октомври до декември 2018 г. е 2,6% при средна оценка на икономистите, интервюирани от Bloomberg, за 2,2%. Спрямо третото тримесечие обаче ясно се вижда забавянето. Тогава бе отчетен ръст от 3,4%, сочат данните на Министерство на търговията, които се забавиха с месец заради частичното прекъсване на работата на американското правителство.

Друга основна тема във фокуса на инвеститорите е преждевременно приключилата среща между американския държавен глава Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Възможността за повишаване на митата тежи над световните пазари и принуди американските компании да обмислят преместването на дейности от Китай. В същото време Пекин беше под натиск да преговаря за прекратяване на огъня.

На фона на тези новини доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повишава съответно до 2,713% и 3,08%.

Акциите на HP Inc. спаднаха със 17,2%, след като компанията отчете тримесечните си резултати, които не оправдаха очакванията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Valentin13
преди 5 години
Доу джонс падна, защото блумберзите и другите уолстрийтски чудеса са отчаяни от свидетелството на Коен. оказа се, че - няма никаква истина в "Руската връзка" на Тръмп. и сега ще им бъде въздадено по мярата, те си го знаят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още