IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибави 200 пункта след успокоение на политическия фронт и силни отчети

Netflix обяви огромен скок на потребителите през първото тримесечие

23:51 | 16.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции поскъпнаха в понеделник, след като страховете от ескалиращ конфликт в Сирия се успокоиха, а някои от най-големите американски компании публикуваха силни тримесечни резултати, съобщи CNBC.

Dow Jones нарасна с 212,90 пункта, като Merck помогна най-много за увеличаването на индекса. S&P 500 се покачи с 0,8% до 2677,84 пункта, като производителите на основни ресурси и телекомуникационните компании бяха най-добре представящите се сектори. Технологичният Nasdaq се повиши с 0,7% до 7 156,28 пункта.

Миналата седмица американските военни извършиха ракетни удари срещу сирийското правителство в отговор на химическа атака, извършена в страната. Атаката се проведе съвместно с Франция и Великобритания.
Пентагонът описва ударите, ръководени от САЩ, като "оправдан, легитимен и пропорционален отговор" на продължаващото използване на химическо оръжие от сирийския режим.

„Всичко това изнерви инвеститорите, но не става дума за паника“, коментира Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank. По думите му инвеститорите  са склонни да не обърнат голямо внимание на геополитическото напрежение отчасти поради добрите макроикономически новини.

По-рано през деня стана ясно, че продажбите на дребно в САЩ са се повишили през март след три поредни месеца на спад, след като домакинствата увеличиха покупките на моторни превозни средства и започнаха да правят и други големи покупки, което предполага, че потребителските разходи ще вървят нагоре през второто тримесечие на годината.

В полезрението на инвеститорите са и корпоративните печалби, като акциите на Bank of America отчетоха повишение в цената си с 0,4%, след като банката отчете финансови резултати над очакванията на анализаторите.

Като цяло сезонът на отчетите стартира силно. Миналата седмица BlackRock, J.P. Morgan Chase и Citigroup отчетоха по-добри от очакваното печалби.

След края на сесията Netflix обяви огромен скок на потребителите през първото тримесечие, като отчете приходи, съвпадащи с прогнозите, и печалба, малко над очакванията. Акциите на компанията поскъпнаха с малко над 6% след силните финансови резултати.

Очакванията на Wall Street за новия сезон на отчетите са високи, като прогнозите на анализаторите са за ръст от 17,3% на печалбите на компаниите според FactSet.

Акциите на Merck се покачиха с 2,6%, след като компанията заяви, че лекарството Keytruda за лечение на рак намалява риска от смърт с 51%, когато се комбинира с химиотерапия, в сравнение с прилагането само на химиотерапия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още