IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибавя над 170 пункта в предпоследната сесия от негативния октомври*

Отчетите за тримесечието и доброто представяне на производителите на полупроводници оказват благоприятно влияние на индексите на Wall Street

18:13 | 30.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Щатските индекси бележат повишения в първите часове от днешната сесия, опитвайки се да излязат от негативната серия, която продължи почти през целия октомври, съобщава CNBC.

Широкият бенчмарк S&P 500 отчита ръст от 0,44 на сто благодарение на стабилните резултати на компаниите от секторите на потребителските стоки и услуги.  

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 174,70 пункта към стойността си, достигайки ниво от 24 617,62 пункта Показателят е подпомогнат от поскъпването на акциите на компании като Goldman Sachs, McDonald’s и Boeing.

Технологичният измерител Nasdaq Composite отбелязва повишение от 0,46 на сто, или 32,76 пункта, до 7083,05 пункта, като успешно представяне правят Intel и Comcast.

Вероятността от налагането на нови мита върху остатъка от вноса на китайски стоки през декември също оказва влияние на инвеститорите.

Борсовите анализатори определят последните положителни резултати като „фаза на корекции“ за индексите.

Въпреки сериозни „мечи акцент“ през октомври, не е невъзможно за борсата да завърши негативния месец с повишение.

Отново във фокуса на инвеститорите е сезонът на отчетите, като компаниите продължават да представят предимно положителни данни.

сащ сащ

Coca-Cola Co обяви своите резултати за третото тримесечие, които успяха да надминат прогнозите на анализаторите. Нетната печалба се повишава до 1,88 млрд. долара, или 44 цента за акция, в периода юли-септември от 1,45 млрд. долара за същия тримесечен период на миналата година. Приходите от продажбите на основните продукти на компанията са се повишили с 6 на сто през третото тримесечие на годишна база, като с най-добри резултатите се отчитат Diet Coke, Coke Zero и газираната вода.

Днес стана ясно, че американската корпорация General Electric е намалила тримесечния си дивидент до 1 цент на акция, заявявайки, че възнамерява да раздели енергийния си бизнес на две, след като новият изпълнителен директор Лари Кълп предприе първите си стъпки за съживяване на конгломерата.

Компанията отчете загуби в размер на 22,8 млрд. долара за третото тримесечие, основно заради негативните резултати на енергийното звено GE Power.

Като цяло GE е загубила 2,63 долара на акция, в сравнение с печалбата от 16 цента на акция от миналата година при понижение на постъпленията от 4% до 29,6 млрд. долара.

В понеделник Bloomberg публикува информация, че администрацията на президента Доналд Тръмп се готви да обяви до началото на декември нови мита върху оставащата част от китайските вносни стоки в страната. Това ще стане факт, ако преговорите следващия месец между Тръмп и неговия китайски колега Си Дзинпин не успеят да облекчат търговското напрежение между двете страни.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 3,109%, докато тази по 30-годишните облигации отчита ръст до 3,357 на сто.

При валутните пазари индексът на долара, измерващ стойността на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, прибавя 0,23% към стойността си, достигайки ниво от 96,80 пункта.

Еврото поевтинява спрямо долара с 0,09 на сто до 1,1361 долара, докато британската лира отчита понижение в стойността си с 0,43%, като се търгува за 1,2736 долара.

Петролните пазари продължават със спадове в цените. Международният бенчмарк, добиван в Северно море, Брент поевтинява с 1,85 долара, или 2,4%, до 75,49 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate отбелязват понижение в стойността си с 2% до 65,71 долара за барел.

Цената на златото се понижава с 0,3 на сто до 1223,70 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Hahoto
преди 5 години
Тази вечер излиза отчета на FB има вероятност от леко цунами с -5 до -10, ако работата е зазляла, ако е добре ще има помпане на мускули. Но първия вариант е по-вероятен, а да видим :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още