IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се повиши със 100 пункта на фона на надеждите за търговско споразумение

Сесията се оказа волатилна за основните щатски индекси заради сътресенията около американските мита, Brexit и General Motors

23:40 | 27.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Индексът Dow успя да завърши сесията на зелена територия с ръст от 100 пункта заради надеждите на инвеститорите за постигане на търговска сделка между САЩ и Китай по време на срещата на страните от Г-20 в края на месеца, съобщава CNBC. 

Сесията се оказа волатилна за основните щатски индекси, като в по-ранните часове Dow отбеляза понижение от близо 200 пункта.

Повишението при индексът на сините чипове дойде след изявлението на икономическия съветник на Белия дом Лари Кудлоу, който сподели, че Вашингтон са провели множество разговори с китайското правителство на всякакви въпроси в навечерието на срещата между Доналд Тръмп и Си Дзинпин в Буенос Айрес в края на седмицата.

„Цялата година зависи от това, което ще се случи през следващите няколко седмици”, заяви Брент Шут, главен инвестиционен стратег в Northwestern Mutual Wealth Management, като добави: „Голяма част от това ще е свързано с геополитиката. Ако не успеем да намерим отговорите на въпроси като митата, Brexit, италианския бюджет, не може да очакваме нищо положително при пазарите”.

Коментарите на Кудлоу идват малко след интервюто на Доналд Тръмп пред The Wall Street Journal, на което американският президент заяви, че е малко вероятно да не повиши митата върху вносните китайски стоки на 25%, което ще засегне и вноса на техника от Азия.

На фона на това стойността на акциите на Apple се понижи с 0,6 на сто.

Индексът Dow Jones Industrial Average прибави 100,52 пункта, или 0,41%, към стойността си, като приключи сесията на ниво от 24 740,76 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,05 на сто до 7078,57 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite отбеляза ръст от 0,29% до 2681,08 пункта.

сащ сащ

Днес Доналд Тръмп изрази своето възмущение от плановете на General Motors да съкрати своето производство в Северна Америка, както и да закрие редица работни места. Президентът на САЩ предупреди, че разглежда вариант с администрацията за прекратяване на държавните субсидии за концерна, като един вид наказателна мярка.

Акциите на GM поевтиняха след тази новина с 2,7 на сто.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 3,057%, докато тази по 30-годишните облигации отчете спад до 3,315 на сто.

При валутните пазари индексът на долара, измерващ стойността на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се повиши с 0,30% до 97,37 пункта. Еврото и паундът поевтиняват спрямо долара съответно с 0,28% и 0,77 на сто.

На петролните пазари американският лек суров петрол West Texas Intermediate поевтинява с   0,02 долара до 51,61 долара за барел, докато сортът Брент отмята от стойността на своята цена 0,25 долара до 60,23 долара за барел.

Цената на златото се понижава до 1213,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още