IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийният министър на САЩ: Оставката ми няма нищо общо с Украйна

Рик Пери възнамерява да се завърне в Тексас, след като оставката му влезе в сила

22:34 | 18.10.19 г.
<p>
	Енергийният министър на САЩ Рик Пери. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Енергийният министър на САЩ Рик Пери. Снимка: Ройтерс

Американският министър на енергетиката Рик Пери заяви в петък, че противоречията около администрацията на президента Доналд Тръмп, свързани с Украйна, нямат нищо общо с оставката му, добавяйки, че не знае дали ще сътрудничи в разследването за импийчмънт, подето от демократите, съобщава Ройтерс. 

Оттеглянето на Пери бе обявено от Тръмп в четвъртък. Пери се оказа въвлечен в разследването за импийчмънт на Конгреса по въпроса дали републиканският президент е помолил украинския си колега Володимир Зеленски да работи с личния му адвокат Руди Джулиани и генералния прокурор на САЩ Уилям Бар, за да „разгледа“ политическия му конкурент Джо Байдън.

"Това няма абсолютно нищо общо с Украйна", подчерта Пери относно планираното си оттегляне в интервю за Fox News, като добави, че иска да се върне в Тексас за "следващото приключение в живота."

Investor.bg припомня, че в края на септември Кърт Волкър се оттегли като специален представител на САЩ за Украйна, след като бе споменат в жалбата на разобличителя за телефонния разговор между Тръмп и Зеленски през юли. В същото време Камарата на представителите в САЩ изпрати призовка на държавния секретар Майк Помпейо да предаде документи, имащи връзка с разследването за импийчмънт.

Миналата седмица трите комисии към Камарата, ръководени от Демократичната партия на САЩ, които водят проучването за импийчмънт, издадоха призовка на Пери да предаде документи до петък относно ролята, която е изиграл в предполагаемия опит на Тръмп да окаже натиск върху Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още