IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Exxon надмина прогнозите

Печалбата на най-голямата петролна и газова компания в САЩ е нараснала с 28% през второто тримесечие

17:12 | 31.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Exxon надмина прогнозите

Exxon Mobil отчита по-добра от очакваното печалба през второто тримесечие, благодарение на силно представяне на звената по проучване на залежи, производство и рафиниране на петрол, както и на маркетинг дейността, съобщава MarketWatch.

Печалбата на най-голямата петролна и газова компания в САЩ нараства с 28% до 8,78 млрд. долара (2,05 долара на акция), спрямо 6,86 млрд. долара (1,55 долара на акция) преди година. Приходите се увеличават до 111,65 млрд. долара, при прогнози на анализаторите за постъпления от 108,38 млрд. долара и печалба от 1,86 долара на акция. 

Печалбата от дейността по проучване и производство на петрол отчита ръст от 1,58 млрд. долара до 7,88 млрд. долара. Производството на компанията се свива с 5,7%. Звената по рафиниране и маркетинг носят печалба от 711 млн. долара, отчитайки ръст от 315 млн. долара.

Exxon реализира и обратно изкупуване на акции на стойност 3 млрд. долара през второто тримесечие.

През май компанията планираше проучването на залежи в руската част на Северния ледовит океан, въпреки нарастващото напрежение между Русия и САЩ заради конфликта в Украйна. Редица американски и европейски компании обаче се подготвят за възможния негативен ефект от по-строгите санкции срещу Москва, наложени от САЩ и Европейския съюз. Няколко автопроизводителя и енергийни гиганти вече предприемат мерки за ограничаване на рисковете за бизнеса им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още