IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EY: Световната икономика е несигурна, крехка и фрагментирана

Различните направления на паричната политика в световен мащаб водят до огромна несигурност на пазарите на валути и суровини, коментира Марк Уайнбъргър

08:46 | 20.11.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
EY: Световната икономика е несигурна, крехка и фрагментирана

Икономическите условия може и да предполагат повишаване на лихвите в САЩ, но глобалната икономика все още е несигурна, крехка и фрагментирана. Това твърди главният изпълнителен директор на Ernst & Young Марк Уайнбъргър пред CNBC.

„Американската икономика е стабилна, (но – бел. ред.) среща значителни насрещни ветрове. Ще има и огромна несигурност“, коментира той, посочвайки задаващите се президентски избори в САЩ, в отговор на въпрос кога Федералният резерв на страната ще повиши основната лихва и какъв ще бъде ефектът върху долара.

Но въпреки това Уайнбъргър смята, че условията за предприемането на хода са назрели.

„Погледнете към цялостната икономика: ниски лихвени нива, ниска инфлация, ниски цени на енергийните източници, стабилен ръст на работните места, заплатите започват да се покачват“, посочва той. „Има нормализиране, но не и силен растеж“.

Обобщението от протокола от последната среща на Федералния комитет по открития пазар през октомври съдържа очаквано съгласие за повишаване на лихвите, при положение че условията го позволяват.

Протоколът разкрива също повече разделение след членовете на комитета, макар и като настроение, ако не и като реално гласуване, в сравнение с първата среща под председателството на Джанет Йелън през март 2014 г. Трейдърите понижиха вероятността за повишение на лихвите през декември след публикуването на протокола от 74% на 68%.

Промените в гледните точки не са само в икономическите условия, коментира още Уайнбъргър. За несигурността допринасят и геополитически проблеми.

„Какво се случва с „Ислямска държава“ и с тероризма по света. Може да е случващото се в Сирия, може да са резултатите от изборите, може да е девалвацията на валутата, която Китай предприе през август“, каза той.

В същото време икономиката се движи в различни посоки.

„Наистина е интересно да наблюдаваме как паричната политика по света се движи в коренно различни посоки. Европейската централна банка, разбира се в Европа, извършва количествени облекчения, САЩ възнамерява да повиши лихвите, докато Великобритания, Китай и Япония предоставят ликвидност“, посочи още Уайнбъргър. „Така че ефектът върху валутният пазар и този на суровини е просто огромна несигурност“.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
Ти *** ли си, бе насе?Как ще забраниш офшорките?КОЙ ще ги забрани? Кралицата ще забрани BVA? Стегни се малко и слез на земята.. Никой не иска да оправя системата..Крадат като за последно и хич не им пука нито за екология нито за офшорки нито за икономика.. Въоръжават се до зъби, защото следва катастрофа..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Атанасио
преди 8 години
Водят се валутни войни като част от търговските войни но като цяло това е глупост защото обезценяването може да се прави от всяка държава и т.н.Аз гледам на света като цяло и финансовата катастрофа е най-малкият проблем защото има още две - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972 Готов съм да застана пред всички академии на науките ,експерти и NASA за да обясня подробно - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Идеята ми е забрана на офшорки и т.н. регулации и данък лукс - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685 с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558 за да се избегне и глобалното затопляне - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1494171174194445
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
"може да е девалвацията на валутата"На Китай? Или на Фед? Или на ЕЦБ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още