Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Фед сви с още 10 млрд. долара програмата си за изкупуване на активи

Федералният резерв прогнозира, че икономическата активност ще продължи да расте, а безработицата – да намалява постепенно

Очаквано Федералният резерв съкрати програмата си за изкупуване на облигации с още 10 млрд. долара до 65 млрд. долара месечно.

От февруари по линия на програмата ще се изкупуват ипотечни облигации за 30, а не 35 млрд. долара и държавни ценни книжа за 35, а не 40 млрд. долара.

“Ръстът на икономическата активност се е засилил през последните тримесечия. Показателите на пазара на труда са смесени, но в крайна сметка показват по-нататъшно подобрение. Равнището на безработица е намаляло, въпреки че тя остава висока. Разходите на домакинствата и бизнес инвестициите напреднаха по-бързо през последните няколко месеца”, се посочва в становището на Федералната комисия за отворените пазари, цитирано от MarketWatch.

В становището се посочва още, че инфлацията е под дългосрочната цел на Фед, но дългосрочните инфлационни очаквания остават стабилни.

Федералният резерв прогнозира, че икономическата активност ще продължи да расте, а безработицата – да намалява постепенно. Рисковете пред пазара на труда и икономиката пък са оценени като по-балансирани.

Американската централна банка потвърждава ангажимента си да наблюдава икономическата ситуация през следващите месеци и да продължи да използва инструментите си за въздействие по подходящ начин, докато “перспективите пред пазара на труда се подобрят значително в контекста на ценова стабилност”.

Ако данните подкрепят очакванията за продължаващо подобрение на икономиката, комитетът ще продължи да затяга постепенно паричната политика. Решенията остават обвързани с резултатите на пазара на труда и инфлацията, както и ефективността от разходите за покупка на активи.

Според Фед силно нерестриктивната парична политика ще продължи да бъде подходяща за значителен период от време след като приключи програмата за изкупуване на активи. В становището се потвърждава, че основната лихва ще остане на рекордно ниско равнище за по-продължителен период от време, дори и ако безработицата падне под 6,5%. 

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg!

гледано: 3262   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
 

 

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (14)

   1| 2    
0
 
1
 
14
michaelis до: milioner4e
преди 6 години
не батка просто, мисля че се повтарям многократно вече и на хората им е писнало да ми четат тъпотиите. Всяка империя има зараждане, възход и разпад някои империи са си изиграли по умно картите и са се задържали повечко време и ПАК са се разпаднали. А тези се мислят за много хитри но си изиграха лошо картите(не може да имаш 50 и да обявитерца майорна от същото) и са пред разпад и този разпад на Американската империя аз съм убеден, че ще го доживеем и просто няма да ни се вярва, че до там са стигнали ...
0
 
4
 
13
абитуриент до: milioner4e
преди 6 години
аз имам усещането , че всички ги ПАЗЯТ и Китайци и Германци и Англичани...., че даже и РУСНАЦИ......!!!!????€€......Никой не КЛАТИ КОРАБА.....!!!???....
4
 
3
 
12
milioner4e до: абитуриент
преди 6 години
Няма профилна снимка
Има залежи на петрол в Карибско море, които ще могат да се експлоатират до 50 години, просто си източват колониите колкото могат, за жалост така действа капитализма и нас така ни пукат. Но не ги спасява само газта или петрола. Имат технологии, за които не подозираме, че съществуват. Наистина не мога да си представя какво може да е, но го имат, защото Б52 е бил разработен и готов за употреба в края на 50-те а го пускат в средата на 90-те, ако ме разбираш какво искам да кажа. Не съм им защитник, но просто това е реалността. Каквито и приказки за Русия и Китай да се приказват нямат почва, защото нищо не могат да им направят. Последния пример е готовия завод на Тесла и произведените 1 милион бройки. Тази кола изобщо не зависи от петрола, а те имат върховната технология за семеен луксозен седан, който развива до 240 км/ч и издържа до 450 километра с едно зареждане, така че наистина ми е бедна фантазията какво могат да изкарат от ръкава.
1
 
7
 
11
абитуриент до: milioner4e
преди 6 години
Хамериканците са една ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА.....!!!!!....За момента ги спасява само шистовия петол и газ докато си еб-т ма.-та на подпочвените води.....!!!???...Само Китайците не ги разбирам до кога ще им акумолират гущери.....!!!???....
4
 
3
 
10
milioner4e до: michaelis
преди 6 години
Няма профилна снимка
Батка виждам, че нещо хамериканците не го долюбваш. Но се лъжеш, че им разбираш игрите. Съвсем скоро петрола няма да им е нужен, просто чакат момента да го обявят, да не говорим, че и 3та световна да стане доларът ще е властващ, до когато те решат. За добро или лошо те са хегемони и винаги ще бъдат. А и специално за иранците не си прав, защото чалмата отиде на крака при Кери да му се моли за резолюция за да падне ембаргото.

Още от САЩ
Пенсионните фондове не могат да си позволят да не купуват още акции