Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Фед вля ликвидност за близо 100 млрд. долара

Клонът в Ню Йорк инжектира 99,9 милиарда долара временна ликвидна подкрепа и 7,5 милиарда долара постоянни резерви на финансовите пазари

Фед вля ликвидност за близо 100 млрд. долара

Снимка: Архив на Ройтерс

Клонът на Федералния резерв в Ню Йорк инжектира 99,9 милиарда долара временна ликвидна подкрепа и 7,5 милиарда долара постоянни резерви на финансовите пазари във вторник,съобщава The Wall Street Journal.

Бързоликвидните средства бяха получени след сключване на договори за овърнайт репо сделки на стойност 64,9 милиарда долара с надеждни банки и с репо операция на стойност 35 милиарда долара с продължителност до 5 ноември.

Още по темата

Банките не са се възползвали от цялата ликвидност, предложена от Фед при овърнайт репо сделките, но желаят да се възползват от срочната операция дори в по-голям размер, като за нея във Фед са били внесени 52,2 милиарда долара.

Закупуването на държавни облигации от страна на Фед, предназначено да увеличи размера на баланса му от близо 4 трилиона долара, привлече интереса на банките, които се стремяха да продадат на централната банка 41,472 милиарда долара краткосрочен държавен дълг.

Интервенцията от вторник е част от усилията да се намали волатилността на краткосрочните лихвени проценти на пазарите с временни и постоянни инжекции на ликвидност.

Репо операциите на Фед се състоят от купуване на финансови иструменти и ипотечни ценни книжа от надеждни банки. Покупката на облигации трайно увеличава размера на притежанията на Фед и допълнително гарантира безпроблемното функциониране на паричните пазари.

По статията работи: Радостина Ивчева
Още по темата: САЩ репо сделки Фед

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Американските индекси си поемат въздух след вчерашното рали*