IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федерален съд обвини администрацията на Тръпм в противоправно поведение

Според Американския апелативен съд за окръг Колумбия разрешението за поставяне на допълнителни условия пред достъпа до програмата Medicaid е незаконно

22:17 | 14.02.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Доналд Тръмп. Снимка:Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка:Jason Alden/Bloomberg

Федерален апелативен съд постанови, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е действала противоправно, когато е разрешила на щата Арканзас да наложи изисквания за заетост на жители с по-ниски доходи, като условие за получаване на здравно покритие по програмата Medicaid, информира The Wall Street Journal.

„Министерството на здравеопазването и социалните грижи действа по произволен начин при одобряването на плана на Арканзас“, се казва в постановлението на  Американския апелативен съд за окръг Колумбия от петък.

„Министерството не е отчело основната цел на програмата Medicaid, която беше да се осигури здравно обслужване на населението, което иначе не може да си го позволи“, пише съдията Дейвид Сентел в становището си.

Арканзас постави началото на първите по рода си изисквания за заетост в Medicaid през 2018 година. Кентъки беше втория присъединил се към тази инициатива, въпреки че плановете и на двата щата бяха блокирани със съдебни постановения.

Съдебното решението в петък беше взето на фона на нарастващия интерес и от управители на други щати към приемането на изискванията за заетост.

Десет щата, включително Кентъки, Арканзас, Ню Хемпшир, Аризона и Мичиган, са получили одобрение да приемат допълнителни изисквания, заявиха от  Института за обществено здраве към университета „Джордж Вашингтон“.

Администрацията на Тръмп  обмисля приемането и на други промени в Medicaid, включително да позволи на щатите да блокират безвъзмездните средства и да налагат по-строги изисквания за допустимост.

Критиците, включително групите за защита на потребителите, казват, че изискванията за заетост са в разрез със Закона за достъпни здравни грижи, тъй като могат да доведат до загуба на ползите за населението. Около 18 000 души в Арканзас са загубили правото си на достъп до програмата за седем месеца след влизането в сила на изискването за заетост, показва проучване на Центъра за бюджетни и политически приоритети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още