Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Федералният резерв вече ще прогнозира лихвите за няколко години напред

Председателят Бернанке е успял да преодолее съпротивата на някои свои колеги, разкрива стенограмата от декемврийската среща на Фед

Федералният резерв (Фед) вече ще публикува прогнози за лихвените проценти в САЩ за години напред - решение, бележещо коренна промяна в начина, по който най-влиятелната централна банка в света провежда валутната си политика, пише Financial Times.

Още по темата
Решението, взето на срещата на банката през декември е победа за председателя на Фед Бен Бернанке, който настояваше за повече прозрачност в работата на институцията. Така Фед ще предостави на пазарите много по-детайлна информация за вероятните промени във валутната си политика в обозримо бъдеще.

На следващата си среща в края на януари Фед ще замени сегашната си прогноза за изключително ниски лихвени проценти „до средата на 2013 г.“ с прогнози за 2012 г. и „следващите няколко години“, направени от всеки един от членовете на Федералната комисия за открития пазар (FOMC). Всичките 17 членове на FOMC ще направят прогноза и за това кога очакват лихвените проценти отново да започнат да се повишават.

Ако прогнозите разкрият, че според централните банкери лихвените проценти ще се задържат на рекордно ниски нива по-дълго от очакваното, това може да понижи дългосрочните лихвени проценти и да подпомогне икономиката.

Според стенограмата от декември Бернанке е успял да преодолее съпротивата на някои свои колеги, които са изразили опасения, че „пазарните участници могат погрешно да интерпретират прогнозите като знак, че централната банка възнамерява да следва определена политика“.

Още по темата: САЩ политика на Фед

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (17)

   1| 2    
0
 
0
 
17
stone kold до: Патилан
преди 8 години
ядрено гориво не злато е истината
1
 
0
 
16
stoiloff до: Боян
преди 8 години
Няма профилна снимка
С извинение, но се пише "безскрупулни". Иначе като цяло подкрепям коментара Ви! :) Все пак понякога консултациите с правописни и тълковни речници не вреди :) Сори - шегувка!
0
 
0
 
15
преди 8 години
Няма профилна снимка
FED - new (witch-wise woman) on the horizon! Economists should be exiled to another planet! :)
4
 
3
 
14
Патилан до: Ебльо Еблев
преди 8 години
Няма профилна снимка
"Когато ученикът е готов, учителят сам идва..."
6
 
6
 
13
преди 8 години
Няма профилна снимка
Много хора си мислят, че заемите идват от депозитите на хората, което е грешка. Всъщност парите, които дават като кредит не идват от депозити, нито от самата печалба на банката, а от самото обещание на кредитополучателя, че ще върне заема. Слагайки подписа си на документите, клиентът гарантира, че ще изплати заема и лихвите или в противен случай ще загуби къщата,колата или друго имущество. Срещу тази гаранция банката просто създава съответното количество пари като го вписва в сметката на кредитополучателя. Преди време количеството на „парите”(златото) не можело да надвишава количеството на стоките и услугите, които обществото можело да разменя. Така за да се увеличи количеството злато трябвало да бъде открито самото то, да бъде изкопано в някоя златна мина примерно. В настоящето обаче парите буквално се създават с даването на заеми или като Дълг(веднага с подписа на искащия заем). Колкото повече заеми дават банките, толкова по-богати стават самите те. И така лимитът на количеството „пари” може да е само един – сборът на всички дългове на хората, а те са постоянно нарастващи.
Когато човек печата пари, това е измама, когато държавата печата - инфлация.....
Днес имаме отдавна действащата порочна и измамна "балонена" финансова система на САЩ, която е ефективен инструмент за упражняване на земно робство от имащите власт, чрез "легалното" печатане на необезпечени със злато банкови хартийки "пари", предназначени за нямащата власт тълпа, на много висока цена.

Още от САЩ
Сътресенията между САЩ и Китай помрачиха старта на сесията на Wall Street*