IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите отчети на банките объркаха инвеститорите на Wall Street*

Щатските индекси без единна посока, докато инвеститорите осмислят данните от петък

17:50 | 14.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните борсови индекси на Wall Street са без единна посока в началото на търговската сесия в петък, докато инвеститорите осмислят публикуваните през деня макроикономически данни и финансови отчети на големите банки, пише CNBC

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпва със 187,6 пункта, или 0,52%, до 35 926,02 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва спад от 4,48 пункта, или 0,1%, до 4654,55 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отбелязва ръст от 42,9 пункта, или 0,29%, до 14 859,31 пункта.

Акциите на банките, които отбелязаха ръстове в последните седмици поради нарастването на доходността върху щатските облигации, също бяха разнопосочни. Финансовите им отчети, публикувани в петък, изглежда потиснаха инвеститорите въпреки силните резултати.

Най-голямата банка в САЩ по активи JPMorgan Chase отчете приходи и печалба, които надминаха очакванията, но акциите й поевтиняват с над 5 на сто. Приходите на компанията бяха подпомогнати от освобождаване на кредитни резерви и финансовият директор на банката Джереми Барнъм предупреди, че е възможно в следващите две години компанията да не достигне ключова цел за печалба.

Акциите на инвестиционната банка Citigroup поевтиняват с 2,56%, след като данните за приходите надминаха прогнозите, но тези за печалбата показаха спад от 26%.

Междувременно цената на книжата на Wells Fargo се увеличава с 1,03% след изведени данни за по-висока печалба от очакваното.

В петък стана ясно, че продажбите на дребно в САЩ са се свили с 1,9% през декември, показаха статистиките на министерството на търговията.

Ценните книжа на производителя на бои Sherwin-Williams изтриват 2,04% от капитализацията си, след като компанията предупреди, че данните за приходите през четвъртото тримесечие на 2021 г. може да не отговорят на очакванията. Като причина от компанията изтъкват проблемите с доставката на материали и с намирането на персонал заради ръста на новозаразените, предизвикан от омикрон щама.

Акциите на казината поскъпват в началото на търговската сесия в петък. Цената на акциите на Las Vegas Sands се повишава с 15,06%, докато тази на Wynn Resorts отбелязва ръст от 7,30%. Причина за повишенията е изявление на правителството на Макао, което обяви, че ще даде само шест лиценза за казина.

Акциите на глобалната корпорация за управление на инвестиции BlackRock поевтиняват с 1,53%, след като данните от финансовия отчет показаха леко разминаване с очакванията за печалба.

И трите бенчмарка отбелязаха спадове в четвъртък.

"Има виждания, че взимането предвид на по-ястребов Фед** е процес, а не просто седмица. Въпреки че много неща бяха направени миналата седмица, това ще бъде процес, и смятам, че вероятно ще имаме още волатилни дни за технологичните акции и акциите на растеж през това тримесечие“, каза капиталовият ръководител в BNY Mellon Wealth Management Алиша Левин.

*Към 17:17 ч. българско време

**Централните банкери, които смятат, че инфлацията е много по-голям бич за икономиката от бавния ръст и следователно рядко гласуват за намаление на лихвените проценти, носят нарицателното "ястреби", а тези, които са предразположени да гласуват за намаляване на лихвените проценти и за стимулиране на икономиката, са „гълъби“ - б. а.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още