IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовото звено смъкна печалбата на General Electric с 8,6%

Приходите на корпорацията в периода юли-септември са отчели отстъпление с 1,5% до 35,73 млрд. долара

15:15 | 18.10.13 г.
Финансовото звено смъкна печалбата на General Electric с 8,6%

Печалбата на General Electric Co за третото тримесечие е отстъпила с 8,6%, след като финансовото звено на конгломерата отчете по-слаби приходи и по-високи разходи, съобщава MarketWatch.

Най-големият производител в света на различни видове техника – локомотиви, газови турбини, авиационни двигатели, медицинско оборудване и други, работи през последните години по намаляване на зависимостта си от финансовото подразделение. Звеното се занимава с разнообразни активи, в това число банкови услуги и застрахователни инструменти.

Основната цел пред GE е развиването на промишления бизнес, които инвеститорите са склонни да ценят по-високо.

Корпорацията отчете печалба от 3,19 млрд. долара, или 0,31 долара на акция, за трите месеца до края на септември. Година по-рано пък дружеството се похвали с печалби в размер на 3,49 млрд. долара, или 0,33 долара на ценна книга.

Оперативните печалби на GE, които изключват разходите за осигуряване на служителите, запазват нивото от 2012 г. при 0,36 долара на акция. Изключвайки еднократните ефекти, печалбата пък е достигнала 0,40 долара на акция.

Приходите на дружеството са отчели отстъпление с 1,5% в периода юли-септември до 35,73 млрд. долара.

За сравнение, анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха печалба от 0,35 долара на акция и 35,96 млрд. долара приходи.

Приходите от промишлените предприятия на GE, които включват енергийната инфраструктура и авиацията, са отчели ръст от 2,5% до 25,81 млрд. долара.

Същевременно приходите от GE Capital са отстъпили с 5,4% до 10,67 млрд. долара. Печалбата на звеното обаче се е покачила с 13 на сто, показва отчетът на дружеството.

Непосредствено след публикуването на финансовите резултати на GE листнатите на борсата в Ню Йорк aкции поскъпнаха с 1,31% до 24,68 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още