Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

General Electric с отрицателен паричен поток през първото тримесечие

Компанията все пак се представя по-добре от очакванията на инвеститорите

General Electric с отрицателен паричен поток през първото тримесечие

Снимка: Архив Ройтерс

General Electric Co отбелязва през първото тримесечие отрицателен паричен поток от индустриалната си дейност на стойност от 1,6 млрд. долара, предава Ройтерс. Приходите ѝ обаче са по-високи от очакванията на анализаторите.

Производителят на реактивни двигатели, електроцентрали и друго промишлено оборудване отчита отрицателен паричен поток от 1,6 милиарда долара от промишлена оперативна дейност в сравнение с отрицателни 600 млн. долара, които очакваше за тримесечието, поради по-високия работен капитал и неотчитане на някои  сметки на клиенти. Инвеститорите наблюдават паричния поток като показател за оперативното представяне на GE. 

Въпреки това компанията заяви, че прогонзира да постигне целта си за паричен поток от 12 до 14 млрд. долара до края на годината.

Още по темата

Приходите се свиват с 1% до 27,66 млрд. долара поради по-ниски продажби към енергийния сектор. Все пак компанията се представя по-добре от прогнозите, които бяха за приходи от 26,26 млрд. долара.

Печалбата, която се разпределя към акционерите на компанията, отбелязва ръст до 858 млн. долара. За сравнение - тази сума за първото примесечие на 2016 г. беше 248 млн. долара.

Печалбата на акция се повишава от 3 цента до 10 цента. Коригираната стойност от 21 цента за акция остана непроменена на годишна база, като прогнозите бяха за коригирана печалба от 17 цента за акция.

Ценните книги на General Electric се търгуваха на цена от 30,28 долара за една акция в началото на сесията, като не отбелязват голяма разлика в цената си.

По статията работиха: Цветелина Каменова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от САЩ
Обама: Пазете демокрацията, за да не тръгнете по пътя на нацистка Германия